In de onderstaande agenda vind je alle activiteiten en trainingen die worden georganiseerd door Initiatives of Change Nederland. Benieuwd wat er in het verleden is georganiseerd? Dit vind je in het agenda archief.

Geïnteresseerd in de activeiten in het buitenland? Kijk dan op de international website van Initiatives of Change.

 

zaterdag, juni 17, 2017 - 10:00
Jonge vrouw met waaier, Simon Maris

Op zaterdagochtend 17 juni organiseert Initiatives of Change Nederland (IofC) in samenwerking met Pasado Presente een stadswandeling langs plekken in Den Haag die te maken hebben met ons slavernijverleden.Valika Smeulders van Pasado Presente vertelt verhalen over bestuurders, handhavers en plantage-eigenaren, maar ook over mensen die zelf slaaf gemaakt waren en in Nederland kwamen wonen. Duidelijk wordt dat Nederland al veel langer divers is dan nu vaak wordt aangenomen.

zaterdag, juni 17, 2017 - 13:30
Keti Koti

De Nederlandse identiteit kent veel internationale facetten. Een ervan is de Surinaamse, die overigens ook weer uit verschillende identiteiten bestaat. Nederland en Suriname hebben een band die getekend is door de geschiedenis van de slavenhandel en die van de contractarbeiders die kwamen nadat de slavernij was afgeschaft. Hoe heeft deze band zich gevormd door de tijd heen? En wat betekent deze gezamenlijk geschiedenis?

dinsdag, juni 20, 2017 - 09:00 to vrijdag, augustus 4, 2017 - 18:00

Initiatives of Change Zwitserland organiseert ieder jaar het zogenoemde Caux Forum. Ze bieden verschillende conferenties en programma's aan waarin er ruimte voor dialoog en training is gestoeld op de speerpunten en waarden van Initiatives of Change. Deze zomer vindt voor de 71e keer het Caux Forum plaats met als thema: 'Developing human potential for global change'.

zaterdag, september 9, 2017 - 11:00

Op zaterdag 9 september vindt de jaarlijkse dialoog conferentie van Stichting Nederland - Japan - Indonesië plaats in de Wilhelminakerk te Bussum. Het thema voor deze 20e conferentie is: ‘Verhalen van vrouwen vanuit Indonesisch perspectief’. Tijdens deze conferentie zal een boek omtrent verzoening worden gepresenteerd dat gebaseerd is op de afgelopen 20 dialoog-conferenties.