Iedereen kan overal beginnen
 

Reflection

 

  Begin zelf 

 

 

 

 

Vrijwilligers in Caux

 

  Word vrijwilliger

 

  

Mapping - project Den Haag 2015

 

 

Sluit aan bij een initiatief 

 


 

 

Publiek op Caux Proeverij

 

 Kom naar een evenement  

 Initiatives of Change is geen vereniging met lidmaatschappen en ledencontributies. Het is een beweging van mensen met een gedeelde overtuiging voor een betere wereld. Het gaat er niet om mensen in een beweging te krijgen, zei de oprichter Frank Buchman ooit, maar beweging in mensen. Dat geldt ook vandaag. 

Iedereen kan altijd ergens beginnen met het veranderingsproces, in lijn met de bekende uitspraak van Mahatma Gandhi: leef de verandering die je in de wereld wilt zien.

Als je een eind wilt zien aan corruptie, begin ermee zelf goudeerlijk te zijn. Als je vrede in de wereld nastreeft, begin in je naaste omgeving. Als je je zorgen maakt over het milieu, kijk eens kritisch naar je eigen consumptiegedrag. De aanzet tot verandering komt altijd van een enkeling die de moed heeft pal te staan voor zijn overtuiging.

Maar daar eindigt het niet. Mensen hebben kracht. Groepen mensen nog meer. Als je zelf ergens begint om hoop te scheppen en cynisme en wanhoop te bestrijden, kun je anderen inspireren jouw voorbeeld te volgen. Andersom kunnen anderen je de steun geven die je nodig hebt in periodes dat je ontmoedigd raakt.

Samen sta je sterker. Niet alleen door elkaar te inspireren en te steunen, maar ook door de verscheidenheid aan vaardigheden, gezichtspunten en netwerken die het werken in een groep met zich meebrengt.

Illustratie: Wytse Noordhof