Voor vragen of meer informatie neem contact op met Willem Jansen(link sends e-mail).

Den Haag is een bruisende stad die studenten aantrekt uit  binnen- en buitenland. In totaal studeren er maar liefst 28.500 studenten aan hoger onderwijsinstellingen in Den Haag waarvan 4000 uit het buitenland. Deze instellingen zijn onder andere Institute of Social Studies (Erasmus Universiteit), de Haagse Hogeschool, Leiden Universiteit Campus Den Haag, Inholland en het Koninklijk Conservatorium. 

Als je vanuit een ander land naar Nederland komt om te studeren, komt er veel op je af. Alle vanzelfsprekendheden zoals je huis, vrienden, baan en sportvereniging(en) veranderen in één keer. Erg leuk en uitdagend, maar het kan zijn dat je ook behoefte hebt aan geborgenheid en een ankerpunt dat vertrouwd voelt. Dit is wat samenkomt in het initiatief Casa Amalia dat vanaf februari elke zondagavond van 17:00 tot 22:00 plaatsvindt in het centrum van Den Haag aan de Amaliastraat 10.

Casa Amalia biedt een thuis weg van huis aan internationale studenten. Het is een plek waar je andere (internationale) studenten van verschillende instellingen en (internationale) vrijwilligers uit Den Haag en omstreken ontmoet. Er is een keuken waar je samen kunt koken en eten, er is een huiskamer met banken en  de mogelijkheid om films te kijken op groot scherm. Oftewel: alle ingrediënten zijn aanwezig om er gezamenlijk een gezellig thuis van te maken.

Ben jij een internationale student en wil je een keer langskomen? Je bent van harte welkom op zondagavonden vanaf 17:00 op de Amaliastraat 10. Stuur een mail naar willem.jansen[at]iofc.nl, als je voor de eerste keer komt.

Ben jij iemand die graag nieuwe mensen wil ontmoeten en/ of wil bijdragen aan Casa Amalia? Neem dan ook contact op met Willem Jansen.

Casa Amalia is een initiatief van het Haags Studentenpastoraat (Haastu) in samenwerking met Stichting Initiatives of Change Nederland.