zaterdag, december 1, 2018 - 19:30

Op zaterdagavond 1 december vindt de 20e Henri Nouwen lezing plaats. Het thema is dit keer 'zorg is het meest menselijke' en de spreker is Stephan Posner (1963). Stephan is de coördinator van L'Arche International, een federatie van 152 gemeenschappen in 37 landen waar mensen met een handicap in gelijkwaardigheid met hun verzorgers leven.

Zijn grootouders vluchtten uit Duitsland, toen Hitler aan de macht kwam. In Parijs, ondergedoken, overleefden zij de oorlog. Hij was 16 toen hij school verliet en als gewetensbezwaarde tegen de militaire dienst als assistent voor L’Arche ging werken. Daarna werkte hij kort in het familiebedrijf om zich toch weer te voegen bij L’Arche. Stephan ziet 'zorg' als een essentieel kenmerk van menselijke zingeving en verzet zich tegen de toenemende economische, financiële en maatschappelijke degradatie van zorg tot 'product', een last en kostenpost. Zorg geven en ontvangen is wezenlijk mens zijn!

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met De Ark en Reliëf. De lezing wordt uitgesproken in goed te volgen Engels. Ook wordt er gezorgd voor ondersteuning in beeld (totale communicatie). 

De flyer van het evenement kun je hier bekijken (klik hier).
 

Aanmelden

Reserveren kan via nouwen@nouwen.org of schriftelijk door een brief te sturen naar adres Avenue Concordia 117, 3062 LG Rotterdam. Toegang is gratis. 
 

Praktische details

Datum: 1 december 2018
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: Janskerk, Janskerkhof Utrecht
Voertaal: EngelsPhoto by Eric Garault / Pascoandco