zaterdag, juli 6, 2019 - 09:30

Op zaterdag 6 juli 2019 zal de 21e Dialoog Conferentie  Nederland - Japan - Indonesië plaatsvinden in de Christus Triumfatorkerk te Den Haag. Het thema van deze 21e conferentie zal zijn: 'Verzoening. Hoezo?' De conferentie is gericht op betrokkenen (met een Nederlandse, Nederlands-Indische, Japanse of Indonesische achtergrond)  en geeft een gelegenheid om elkaar te ontmoeten voor een dialoog over een gezamenlijk ervaren geschiedenis. 

De conferentie heeft tot doel het verkrijgen van beter begrip en bewustzijn rond het thema verzoening en dit wordt gedaan door ruimte te maken voor het delen van persoonlijke verhalen en onderzoeksresultaten. Dit wordt gezien als een essentiële stap om de last van oorlogservaringen voor de toekomst te verlichten.
 

Programma

De conferentie start om 9:30. In de ochtend zijn er lezingen, in de middag dialoogdiscussies in kleine groepen en de conferentie eindigt met een plenaire discussie. De gesproken taal zal voornamelijk Nederlands zijn. Er zijn gastsprekers uit de drie betrokken landen: Nederland, Japan en Indonesië. Nadere informatie over het programma volgt nog. 

Voor meer informatie over de vorige conferenties, kijk op de website van Stichting Dialoog Nederland - Japan - Indonesië of lees een verslag van de vorige conferenties, bijvoorbeeld:

 

Registratie

Aanmelden kan door een email naar de Stichting Dialoog Nederland - Japan - Indonesië te sturen (klik hier). De deelname kosten bedragen €25 per persoon.