Project Buro EU: Haagse verhalen over duurzaamheid

Hoe draag jij bij aan duurzaamheid? Wat zou je kunnen of willen betekenen voor de aarde? En wat verwacht je dat we in Europa politiek gezien zouden moeten organiseren, om een goede toekomst veilig te stellen voor planten, dieren en mensen? Deze vragen zullen we onder leiding van Stefanie Schuddebeurs overal in Den Haag gaan stellen aan jongeren, in het project Buro EU: Haagse verhalen over duurzaamheid.

We doen dit met een ludiek pop-up bureau, dat verschijnt waar jongeren zijn; op het schoolplein, in cafeetjes, tot in het park op een zonnige lentedag. We luisteren en halen verhalen op samen met jongeren die zelf actief aan duurzaamheid werken door bijvoorbeeld geen vliegkm’s meer te maken of zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Ons doel is enerzijds de stem van jongeren vast te leggen en anderzijds hen aan het denken en (anders) doen te zetten. Dit alles resulteert in een mini-festival waarin de verhalen van Haagse jongeren, van gepassioneerd tot weifelend over klimaat, duurzaamheid en de rol van Europa worden gepresenteerd in een korte video-impressie en een foto expositie van Haagse verhalen over duurzaamheid. Daarnaast zullen er workshops en inspirerende sprekers zijn die je aan het denken èn doen zetten rondom duurzaamheid. Deze expositie zal eind 2020 nog langs diverse Haagse locaties reizen.

Momenteel wordt het project in volle vaart opgestart. Heb je een idee voor een locatie waar Buro EU niet kan ontbreken om te luisteren naar jongeren? Of wil je in gesprek met ons voor een andere samenwerking? We staan altijd open voor suggesties! Mail dan naar stefanie.schuddebeurs@iofc.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Initiatives of Change en de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie.

Foto: Marlise Steeman

~~~~~~

Artikelen over Buro EU activiteiten

~~~~~~

Agenda Project Buro EU

Gedurende het project worden er diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht van deze activiteiten. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie hierover.