Binnen Initiatives of Change zijn er wereldwijd verschillende mogelijkheden voor het lopen van een stage of het volgen van een training. Hieronder staan de mogelijkheden op een rij.


Caux Peace and Leadership Programme | Switzerland

Caux Peace and Leadership ProgrammeIn het Caux Peace and Leadership Programme (CPLP) onderzoek je samen met deelnemers van verschillende achtergronden hoe je kunt bijdragen aan een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld. Door middel van ervaringsgerichte oefeningen en theorie leer je over drie elementen die centraal staan in CPLP: vrede, leiderschap en dialoog. Je krijgt de kans de geleerde lessen gelijk in de praktijk te brengen, doordat je de helft van de tijd bijdraagt aan het praktische reilen en zeilen van het Caux Forum. Het programma wordt per jaar twee keer achter elkaar aangeboden tijdens het Caux Forum. De deadline is elk jaar op 15 januari. Kijk voor meer informatie op de website van het Caux Forum.

Nieuwsgierig naar ervaringen van deelnemers? Lees het verslag van Anne-Juul Welsink die in 2017 deelnam aan CPLP

 

Asia Plateau Internship Programme | India

Asia Plateau Internship ProgrammeAsia Plateau Internship Programme (APIP) is een programma van 5 maanden waarin je aan de slag gaat met persoonlijke, interpersoonlijke en maatschappelijk uitdagingen. De benadering van IofC 'begin met jezelf' staat centraal. Het programma is voor jongeren tussen de 21 en 35 jaar. De stagiaires nemen deel aan de conferenties en activiteiten in het centrum Asia Plateau, helpen mee met het praktische reilen en zeilen van het centrum en hebben een eigen opleidingsprogramma.

De stageperiodes beginnen op 1 september en 1 februari. Aanmeldingen dien je minstens 6 weken voor aanvang van de stage in te dienen. Kijk voor meer informatie op de website van IofC India

 

Caux Scholars Programma | Zwitserland en India

Caux Scholars ProgramHet Caux Scholars Programma (CSP) is een academisch programma van een maand voor studenten uit de hele wereld. Het programma richt zich op een beter begrip van de oorzaken, dynamiek en complexiteit van conflict en biedt praktische handvatten voor het zoeken naar oplossingen. Aan het programma nemen elk jaar maximaal twintig studenten deel, van tussen de 20 en 35 jaar en soms wel meer dan vijftien verschillende nationaliteiten. Deelnemers volgen hun eigen academische programma, maar krijgen ook ruimte om de conferenties in Caux bij te wonen. Het programma kenmerkt zich door een interdisciplinaire benadering van conflict. Het wil een brug slaan tussen de verschillende vakgebieden van conflictresolutie, ontwikkeling en humanitaire hulp in de overtuiging dat dit tot duurzamer oplossingen leidt. De kosten van het programma zijn verschillend per locatie.

Het CSP vindt in de zomer plaats in het Zwitserse Caux. De deadline is 1 maart. Renate Vink nam hier in 2015 deel en schreef een verslag van haar ervaringen.

In de winter vindt CSP plaats in het Indiase Panchgani. De deadline voor dit programma is 1 september.