In de onderstaande agenda vind je alle activiteiten en trainingen die worden georganiseerd door Initiatives of Change Nederland. Benieuwd wat er in het verleden is georganiseerd? Dit vind je in het agenda archief.

Geïnteresseerd in de activeiten in het buitenland? Kijk dan op de international website van Initiatives of Change.

 

woensdag, mei 29, 2019 - 19:00
Ecosystem Restoration Camps in Alti Plano (Spain) | Photo: Cori Chong

Climate change is a reality that is knocking on our front door. More and more people are starting to realize that the earth’s climate is changing and patterns in nature and weather are different from what they were before with disastrous outcomes. Although many people rise up asking for awareness, like the School Strike for Climate Movement, most of us who want to take action are wondering how to do it. Kirsten van Reisen also asked herself this question and found a way to contribute. She decided to work for an organization that restores degraded lands to ecological health and vitality again. On May 29, she will share her personal story of volunteering for this organization called Ecosystem Restoration Camps (ERC).

zaterdag, juni 15, 2019 - 12:00 to zondag, juni 16, 2019 - 17:00
Festival Vier de Natuur 2019

In het weekend van 15 en 16 juni 2019 zal de zesde editie van het Vier de Natuur Festival weer losbarsten. Een gratis wijkfeest voor en door de bewoners van Moerwijk! Een weekend om te ontmoeten, te delen en inspireren met muziek, workshops, spelletjes, kunst en natuurlijk iets lekkers te eten en drinken. Op zaterdag 15 juni vindt het festival plaats op het Van Heeswijkplein en op zondag 16 juni op Aagje Dekenlaan.

donderdag, juni 27, 2019 - 09:00 to zaterdag, juli 27, 2019 - 22:00
Caux Forum 2019

Het jaarlijkse Caux Forum wil met conferenties, trainingen en dialogen mensen inspireren en verbinden, om samen te werken aan een rechtvaardiger en vreedzamer wereld. Ieder jaar nemen zo'n 1500 mensen van over de hele wereld en uit alle gremia van de maatschappij deel aan het Caux Forum. In de zomer van 2019 vindt voor de 73e keer het Caux Forum plaats met als thema: 'Developing Human Potential for Global Change'.

zaterdag, juli 6, 2019 - 09:30

Op zaterdag 6 juli 2019 zal de 21e Dialoog Conferentie Nederland - Japan - Indonesië plaatsvinden in de Christus Triumfatorkerk te Den Haag. Het thema van deze 21e conferentie zal zijn: 'Verzoening. Hoezo?' De conferentie is gericht op betrokkenen (met een Nederlandse, Nederlands-Indische, Japanse of Indonesische achtergrond) en geeft een gelegenheid om elkaar te ontmoeten voor een dialoog over een gezamenlijk ervaren geschiedenis.

maandag, juli 29, 2019 - 10:00 to vrijdag, augustus 2, 2019 - 17:00
Kinderconferentie in Frankrijk: Child Rights in Action

Eind juli organiseert Initiatives of Change Frankrijk een conferentie voor kinderen met de titel 'Child Rights in Action: Children as Human Rights Defenders'. De conferentie begint om maandag 29 juli en duurt tot en met vrijdag 2 augustus. De locatie ligt in Pontmain ten westen ligt van Parijs op zo'n 3,5 uur afstand met de auto.