zaterdag, juli 7, 2018 - 12:00 to zondag, juli 8, 2018 - 20:00
Vier de Natuur 2018

'Vier de Natuur' is een groot natuurfeest door en voor de wijk Moerwijk in Den Haag. Deze wijk is het festivalterrein en buurtbewoners organiseren de activiteiten.

woensdag, juli 4, 2018 - 19:00

Op woensdagavond 4 juli opent moskee As-Soennah haar deuren om je mee te nemen in de ervaringen die zij hebben opgedaan met het leggen van een groen dak.

zondag, juli 1, 2018 - 13:00
Keti Koti

Initiatives of Change staat ook nu weer stil bij de afschaffing van de slavernij. Dit jaar sluiten we aan bij een samenwerking van meerdere organisaties die in Den Haag op 1 juli het festival Theater voor Keti Koti organiseren in het Theater aan het Spui. Het festival begint om 13:00 in de foyer van Theater aan het Spui met een live uitzending van de herdenkingsceremonie bij het Slavernijmonument in Oosterpark te Amsterdam. Aansluitend vinden verschillende activiteiten plaats waaronder een theatrale wandeling 'Den Haag en slavernij' met Valika Smeulders als gids en twee gratis lezingen over de marronage.

maandag, juni 25, 2018 - 19:30

Op maandag 25 juni wordt het boek van Mr. Laurens van Aggelen gepresenteerd. In dit boek wordt de geschiedenis van de verzoeningsactiviteiten van Dialoog NJI sinds 2000 vertelt. De activiteiten waren uniek en positief tussen de vele droevige en negatieve verhalen over de oorlog in het Verre Oosten. Dialoog NJI is erg verheugd dat deze kleine geschiedenis nu is vastgelegd in de vorm van een boek. De presentatie is in Oosterbeek en start om 19:30.

vrijdag, juni 15, 2018 - 13:00

Tijdens GroenGelovig komen christenen in beweging voor de zorg voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping. Door inspiratie, bemoediging, nieuwe samenwerkingen en heel veel actie brengt GroenGelovig duurzame initiatieven en ‘groene agenda’s’ in de volgende versnelling. GroenGelovig vond in 2016 voor de eerste keer plaats. Op 15 juni 2018 zal de tweede editie van GroenGelovig zijn. Natuurbeschermers, agrariërs en consumenten komen samen om na te denken over voedsel.

zondag, mei 27, 2018 - 12:00
Voedselpark

Op zondag 27 mei vindt het evenement ‘Proef de Haagse Natuur’ plaats van 12.00 tot 17.00 uur in het Voedselpark aan de Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark. Tijdens ‘Proef de Haagse Natuur’ kan je bij meer dan 20 activiteiten en zeker 15 marktkramen o.a. beleven wat de Haagse natuur te bieden heeft en waar ons eten vandaan komt.

zaterdag, mei 26, 2018 - 11:00 to 17:00
Fête de la Nature

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Tijdens het weekend van Fête de la Nature eind mei kan iedereen samen de natuur beleven, van wilde natuurgebieden tot stadsparken. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Iedereen kan een evenement organiseren, van een speurtocht naar kevers in het bos tot guerrilla gardening of koken met wilde planten.

zaterdag, mei 26, 2018 - 10:00 to zondag, mei 27, 2018 - 18:00

In 2018 gaat Voedsel Anders de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door verschillende streken van Nederland trekt. In elke regio haalt dit initiatief sterke verhalen en aanbevelingen op. Zodoende wil Voedsel Anders de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem in Nederland op de kaart zetten en de handvatten en verbindingen om de beweging te versterken vergroten. In het weekend van 26 en 27 mei 2018 trekt de Voedselkaravaan door Den Haag.

vrijdag, mei 25, 2018 - 13:30

Helaas is het een illusie te denken dat de slavernij is afgeschaft. Meer dan 40 miljoen mensen worden nog steeds als slaven misbruikt. Het symposium is bedoeld om de problematiek van de moderne slavernij voor het voetlicht te brengen zodat er een beweging op gang komt en krachten gemobiliseerd worden om hier een einde aan te maken. Dat is niet alleen voor de slaaf gemaakte slachtoffers van belang maar ook voor het milieu en de wereldeconomie.

vrijdag, mei 25, 2018 - 13:30

In many people’s minds, slavery is a phenomenon of a distant past. Yet while illegal in every country and perhaps not in plain sight anymore, slavery in terms of its numbers is more prevalent than ever before. It is neither an abstract phenomenon, nor something from the past. According to the latest estimate of the Global Slavery Index, a total of 40,8 million people are trapped in the realities of modern slavery. These people are forced to work without pay, under a threat of violence, cannot walk away and are used as a means to economic exploitation. Slavery exists in every country of the world, also in the Netherlands. And no matter where we live, all our lives are connected to modern slavery through the supply chains of everyday products we all use.

Pagina's