donderdag, oktober 31, 2019

Après Caux in de Amaliastraat


Nederland was dit jaar door 12 mensen vertegenwoordigd bij de conferenties in Caux, Zwitserland. Een goede reden om hen naderhand uit te nodigen om elkaar te leren kennen.

Op donderdag 10 oktober stond om 18:00 uur een maaltijd klaar in de Amaliastraat en ontmoetten 8 deelnemers elkaar. Een aantal had in Caux al kennis gemaakt, en sommige deelnemers kenden elkaar nog niet omdat ze aan verschillende conferenties deelnamen. Een van hen was als tolk aanwezig tijdens een van de conferentie en niet altijd zichtbaar voor de conferentiedeelnemers.

Het was een gezellige en nuttige avond waarbij iedereen vertelde hoe ze bij IofC Caux terecht zijn gekomen, welke conferentie ze bijgewoond hebben, wat ze daarvan vonden en wat ze daarvan meenamen in hun huidige leven. Erg mooi om te horen dat iemand het zo inspirerend vond om mensen te ontmoeten die zo open en eerlijk hun persoonlijke verhalen delen. Een ander voelde zich helemaal verlicht na het bezoek aan Caux. Er zijn diverse internationale contacten gelegd.  En doordat één deelnemer zijn persoonlijke verhaal in het kader van Healing History deelde, kon hij een jonge man in Australië inspireren om ook daar zijn persoonlijke verhaal te gaan vertellen.

We gaan kijken of we in de Amaliastraat een vervolgbijeenkomst willen houden om de Turkse, Koerdische en Armeense dialoog te voeren. Twee Caux deelnemers die er deze avond niet bij konden zijn, zullen uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek.

 

Auteur: Elly Stigter
Foto: Elly Stigter