woensdag, januari 14, 2015

Drie principes voor 2015

700 meter vanaf de Place de la Republique stond de menigte vast.

Het wordt er niet bij vermeld en wellicht was Avaaz deze actie al eerder van plan, maar het bericht dat de bekende internationale actiegroep deze week de wereld in stuurde, lijkt een passend antwoord op de verwarring die heerst na de terroristische aanslagen in Parijs op 7 januari. De petitie die getekend kan worden is dit keer is voor onszelf.

Avaaz, die onvermoeibaar duurzame verandering in de wereld propageert, laat zich voor deze petitie leiden door Dag Hammarskjold, de grote VN leider, die ooit zei, dat we nooit duurzame vooruitgang in de wereld bewerkstelligen als we niet zelf de langste weg afleggen die er is, namelijk de weg naar binnen.

Laten we de verandering die we in de wereld willen zien zelf leven. Laten we elkaar in dit nieuwe jaar steunen om drie principes na te volgen, aldus Avaaz.

Wie de petitie ondertekent, belooft om

1. Vriendelijkheid en respect te tonen voor zichzelf en anderen. Je weet immers niet in welke innerlijke strijd de ander verwikkeld is.

2. Wijsheid te zoeken door naar jezelf en anderen te luisteren en zo een balans te vinden tussen hoofd, hart en intuïtie.

3. Regelmatig stil te staan bij waar je dankbaar voor kunt zijn. Dat brengt perspectief, behoedt je voor negativisme en laat zien wat werkelijk belangrijk is.