donderdag, februari 28, 2019 - 19:00
Wil jij bij deze avond zijn? Geef je op via het online registratieformulier (klik hier)!

 

Het recent verschenen boek van Roel van Duijn over Julia Op ten Noort.Vreemdelingenhaat en nationalisme nemen in de hele wereld toe. Hoe was dat in de jaren ‘30 van de vorige eeuw? Wat dreef idealisten van toen om zich in te zetten voor een betere wereld? Zijn er overeenkomsten met nu? En wat kunnen we leren van toen?

 

Op 28 februari zal oud-politicus en politiek activist Roel van Duijn hierop ingaan aan de hand van zijn recent verschenen boek: ‘Een zoon voor de Führer, de nazi-utopie van Julia Op ten Noort’. Zowel Van Duijn als Op ten Noort kunnen, zij het op heel verschillende manier, worden beschreven als utopisten. Op ten Noort was achtereenvolgens betrokken bij de Oxford Groep, werd daarna nazi en tot slot boeddhist. Hoe was dat mogelijk? Wat voor rol speelde de tijdsgeest hierin en wat kunnen we hier vandaag de dag van leren? Daar gaan we op deze donderdagavond gezamenlijk naar op zoek.
 

Programma

Vanaf 19:00 ben je welkom om binnen te lopen en om 19:30 begint het programma. Dit duurt tot ongeveer 21:00 en vervolgens is er ruimte om na te praten. Het boek van Roel van Duijn is deze avond te koop en hij zal het signeren.
 

Aanmelden

Meld je aan via het online formulier (klik hier).

Deelname is gratis en open voor iedereen die geïnspireerd wil raken door verhalen en acties gericht op persoonlijke en wereldwijde verandering. Donaties zijn welkom.