woensdag, juni 3, 2020 - 12:00

Beter uit de coronacrisis?

Lunchbijeenkomst 3 juni, 2020

De wereld staat op z’n kop door covid-19. Bijna overal drukken we op de pauzeknop, om het virus goed het hoofd te kunnen bieden. Het virus grijpt op allerlei manieren in in ons persoonlijk leven.

Naast verdriet over verlies, zorgen over de toekomst en de economie, zien we ook positieve ontwikkelingen zoals schonere rivieren en minder luchtvervuiling. 

Tijdens deze bijeenkomst willen we met elkaar in gesprek gaan over welke ontwikkelingen wij graag willen vasthouden als straks de wereld weer ‘normaliseert’. Waar hoop je op? Welke verandering zou je graag willen zien, voor jezelf persoonlijk en voor ons als wereld?

Om onze gedachten hierover aan te scherpen, zullen Karin Astrid Siegmann en Rosa de Nooijer hun ideeën hierover met ons delen. Karin is een van de 170 Nederlandse wetenschappers die het Groene Manifest ondertekenden, met actiepunten voor een duurzamere en socialere samenleving. Zij werkt als senior lecturer aan het Institute of Social Studies en zal met ons delen hoe duurzaamheid in groene en sociale zin nauw met elkaar samenhangen. Rosa de Nooijer heeft net haar Master in Development Studies op zak en is zeer gedreven om de wereld duurzamer, eerlijker en socialer te maken. Zij zal haar hoop en twijfels delen over hoe de samenleving eruit komt te zien na Covid-19.

We scheppen ook ruimte voor onderlinge uitwisseling over de kansen van deze crisis, wat je hoopt dat er maatschappelijk zal ontstaan en hoe je je eigen rol daarin ziet. Graag zien we je online op 3 juni!


Praktische details

Wanneer: woensdag 3 juni
Tijd: 12.00 uur tot 13.30 uur
Plaats: via Zoom (na aanmelding ontvang je een link)
Bijdrage: 5 tot 15 euro (dit is een richtbedrag. Mocht je door omstandigheden hier niet aan kunnen voldoen, is een andere vrijwillige donatie ook mogelijk).

We hopen dat je erbij kunt zijn, reserveer daarom snel je plek via een e-mail aan elly.stigter@iofc.nl