Initiatives of Change is een netwerkorganisatie en wil een katalysator zijn voor verandering. Dit doet zij door zelf initiatieven te ontplooien, maar ook door anderen te ondersteunen bij hun initiatieven en mensen met elkaar in contact te brengen.

In het linkermenu zie je met welke initiatieven IofC zich momenteel bezighoudt, internationale initiatieven en initiatieven uit het verleden. Als je meer wil weten of aan wil sluiten, dan kun je bij elk initiatief de contactpersoon bovenaan de pagina vinden.

Heb je zelf een initiatief en wil je verkennen of IofC je kan ondersteunen? Neem dan contact op met Uyên Lu.

 

Begin zelf

ReflectionIedereen kan altijd ergens beginnen met het veranderingsproces, in lijn met de bekende uitspraak van Mahatma Gandhi: leef de verandering die je in de wereld wilt zien. Als je een eind wilt zien aan corruptie, begin ermee zelf goudeerlijk te zijn. Als je vrede in de wereld nastreeft, begin in je naaste omgeving. Als je je zorgen maakt over het milieu, kijk eens kritisch naar je eigen consumptiegedrag. De aanzet tot verandering komt altijd van een enkeling die de moed heeft pal te staan voor zijn overtuiging.

Maar daar eindigt het niet. Mensen hebben kracht. Groepen mensen nog meer. Als je zelf ergens begint om hoop te scheppen en cynisme en wanhoop te bestrijden, kun je anderen inspireren jouw voorbeeld te volgen. Andersom kunnen anderen je de steun geven die je nodig hebt in periodes dat je ontmoedigd raakt. Samen sta je sterker. Niet alleen door elkaar te inspireren en te steunen, maar ook door de verscheidenheid aan vaardigheden, gezichtspunten en netwerken die het werken in een groep met zich meebrengt.

Het is makkelijk gezegd: wees de verandering die je in de wereld wilt zien. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Iedere levensweg is uniek en er is geen simpel mechanisme dat voorschrijft hoe je die levensweg kan ontdekken. Toch zijn er wel enkele handvatten die kunnen helpen bij deze persoonlijke zoektocht. 
 

Word vrijwilliger

Hou je van organiseren? Heb je een vlotte pen? Wil je iets bijdragen aan betere wereld en tegelijkertijd je netwerk van idealisten verbreden? Word dan actief als vrijwilliger bij Initiatives of Change.

IofC is een netwerk van mensen met de overtuiging dat een betere wereld begint bij henzelf. Als vrijwilligersorganisatie geloven wij dat iedereen iets kan bijdragen op zijn eigen manier en met zijn eigen talent.

 


 

Illustratie: Wytse Noordhof