donderdag, november 26, 2015

Caux alumna begint dialoogproject voor vluchtelingen in Calais

De Franse Célia Demoor is een vredesactivist uit Calais in het noorden van Frankrijk. In 2014 maakte ze de film 'United Voices for Migrants in Calais', waarin mensen van over de hele wereld aandacht vragen voor de situatie voor de migranten in Calais, en het recht op waardigheid en respect van ieder mens verdedigen. 

Celia Demoor in Caux, 2015In de zomer van 2015 nam Demoor deel aan de Caux Conferentie Impact Initiatives Challenge. Daarop richtte ze de organisatie DEEP Frankrijk op, de Franse tak van het DEEP - netwerk (Dialogue, Empathic Engagement and Peacebuilding). In Calais werkt ze aan lokale dialoogprojecten. Ook werkt ze met Initiatives of Change Frankrijk samen voor de organisatie van dialoogconferenties rondom de integratie van vluchtelingen en een gedeelde gemeenschap van nieuwkomers en lokale bewoners. Haar film 'United Voices for Migrants in Calais' is nu een van de negen finalisten voor de publieksprijs van het Plural + festival van de Verenigde Naties, een filmfestival over migratie, diversiteit en sociale cohesie. De winnende film zal worden vertoond op Times Square in New York. 

Als je dit project wil steunen door op de film te stemmen, ga dan naar http://pluralplus.unaoc.org/winning-videos/audience-choice-award.