Caux Scholars Programma

Caux Scholars 2015Het Caux Scholars Programma is een academisch programma van een maand voor studenten uit de hele wereld. Het programma richt zich op een beter begrip van de oorzaken, dynamiek en complexiteit van conflict en biedt praktische handvatten voor het zoeken naar oplossingen. De training vindt zomers plaats in het Zwitserse conferentiecentrum van Initiatives of Change.  

Aan het programma nemen elk jaar maximaal twintig studenten deel, van tussen de 20 en 35 jaar en soms wel meer dan vijftien verschillende nationaliteiten. Deelnemers volgen hun eigen academische programma, maar krijgen ook ruimte om de conferenties in Caux bij te wonen. Ook is er een excursie naar Genève.

Het programma kenmerkt zich door een interdisciplinaire benadering van conflict. Het wil een brug slaan tussen de verschillende vakgebieden van conflictresolutie, ontwikkeling en humanitaire hulp in de overtuiging dat dit tot duurzamer oplossingen leidt.

Contactpersoon: Renate Vink

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de website van het Caux Scholars Programme

Voor een indruk van het programma vindt u hier het verslag van Renate Vink, die in 2015 deelnam ‘Internationale studenten leren over vrede’