woensdag, mei 8, 2019 - 09:00

God schiep een prachtige aarde. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over het vervolg: over onze zorg voor en omgang met de schepping? Is Jezus’ verlossingswerk ook van toepassing op flora en fauna? En heeft de kerk een verantwoordelijkheid als het gaat om milieuvervuiling of klimaatverandering? Wil je je in deze vragen verdiepen? Kom dan op 8 mei naar de collegedag Ecologische Gerechtigheid. Je wordt geprikkeld in je denken en gaat met vakgenoten in gesprek over de toepassing van de thematiek in het dagelijks functioneren van de kerk.

De collegedag is bedoeld voor predikanten, kerkleiders en studenten die de krachtige boodschap van het evangelie voor de hele schepping willen (her)ontdekken. Met medewerking van Dave Bookless, dominee in Londen en theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, theoloog en directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK.

De collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met A Rocha, EO, GroeneKerkenactie, Micha Nederland en MissieNederland.

Aanmelden kan via de website van Tear.
 

Praktische details

Dag: woensdag 8 mei 2019
Tijd: 9:00 - 17:00 
Locatie: EO Kapel, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC, Hilversum
Kosten: € 37,50 per persoon, studentenprijs: € 17,50