zaterdag, april 21, 2018 - 10:00 to 15:00
De Internationale Dag van de Aarde 2018

De Dag van de Aarde wordt wereldwijd in meer dan 192 landen gevierd. Het is een dag waarop mensen samenkomen om te leren, te delen, te netwerken en in actie te komen voor de aarde. Omdat Nederland zich niet erg bewust leek te zijn van de Dag van de Aarde heeft een groep gemotiveerde en milieubewuste vrijwilligers in 2015 en 2016 besloten een evenement te organiseren voor de Dag van de Aarde. In 2017 zijn ze er een jaartje tussenuit gegaan en in 2018 zijn ze terug met plannen voor een evenement voor jong en oud.

In 2018 richt de Dag van de Aarde in Den Haag zich op het verkleinen van de ecologische voetafdruk, voornamelijk op het gebied van plastic, afval, (het kopen van) voedsel en energieverbruik. De dag wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Duurzaam Bezuidenhout en het project Geloven in Groen.

 

Wat kun je verwachten?

ECO-MARKT: Milieuproducten, Fairtrade, vegetarisch en veganistisch eten, maar ook non-profit organisaties die zich op verschillende manieren inzetten om het milieu te beschermen.

WORKSHOPS & PRESENTATIES: Praktische workshops voor kinderen en volwassenen waarbij je leert hoe je jouw ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

EEN FEESTELIJKE SFEER: Het evenement vindt plaats in de grote hal van de Christus Triumfatorkerk. Als het weer het toelaat, zullen er ook buiten – in de directe omgeving van de kerk – activiteiten plaatsvinden. Onze vorige evenementen waren door bezoekers beschreven als familievriendelijk, leerzaam en informatief. Dit willen wij in 2018 ook waarmaken!

NETWERKEN: Het is een uitstekende kans om mensen te ontmoeten en te netwerken om de wereld een betere plek te maken.
 

Praktische details

Wat: De Internationale Dag van de Aarde Den Haag 2018
Wanneer: Zaterdag 21 April 2018, 10:00-15:00 uur
Waarom: Om te leren onze ecologische voetafdruk op verschillende manieren te verkleinen, thuis, op school, in de wijk, op het werk en in je dagelijkse routine.
Waar: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, Den Haag.

Facebook: https://www.facebook.com/EarthdayNetherlands/