dinsdag, oktober 17, 2017

De 31-jarige Brian deed vier jaar geleden mee aan de training Zingeving, Ethiek en Leiderschap (ZiEL) van Initiatives of Change. Over twee weken is hij er weer bij, maar dit keer als trainer. ‘Ik hoop dat de training een vuurtje aanwakkert bij mensen. Dat ze sneller met vrienden en collega’s over zingevingsvragen durven praten en hun ervaringen blijven delen.’ Tijd voor een terugblik.

Brian WintersWaarom besloot je destijds mee te gaan doen aan de ZiEL-training?

‘Ik werkte toen net anderhalf jaar bij een bank. Ik merkte dat ik ruimte miste om na te denken en ervaringen uit te wisselen over vragen die me bezig hielden. Hoe geef ik het goede voorbeeld, hoe sta ik in de maatschappij?  Wat zijn mijn waarden en kloppen die met de mensen om mij heen? In mijn vriendengroep waren dit niet echt gespreksonderwerpen en op mijn werk ook niet. Als ik er al met mensen over praatte waren het oudere collega’s, geen leeftijdsgenoten. Via Stefanie Schuddebeurs hoorde ik toen over de ZiEL-training en dat leek goed te passen bij wat ik zocht.´

Hoe heb je de training ervaren?

‘Het voelde als een wake-up call. Ik dacht dat ik de enige van mijn leeftijd was die met al die vragen bezig was. Het was daarom bijzonder met anderen daarover te praten en open te staan voor elkaars gedachten over die onderwerpen. Er was een veilige, vertrouwde sfeer, waar je je zegje kon doen zonder bang te zijn dat het tegen je werd gebruikt. Ik leerde dat ik me prima kon bloot geven bij leeftijdsgenoten.

Het hielp me ook terug te gaan naar de kern. We kregen bijvoorbeeld een oefening over waarden. Je moest jezelf zien als een vaas. In de vaas zitten grote stenen, die zijn het belangrijkst. Als je er kiezels bij gooit, wordt het al voller in de vaas. Gooi je er dan nog zand bij, dan is het propvol. We moesten nadenken over wat onze stenen waren, en wat onze kiezels en zand.

Zo rangschik je de basis, wat je na aan het hart staat. Dat geeft overzicht. Soms gaat het moeilijker dan anders, maar het helpt om keuzes te maken en het gruis te verminderen.’

Wat heb je verder uit de training meegenomen in je dagelijks leven?

‘Haha, een levenspartner die dezelfde dingen belangrijk vindt! Maar dat was nooit de reden geweest om mee te doen. We hebben elkaar daar gewoon toevallig ontmoet. En wilden daarna verder praten over die onderwerpen. Inmiddels hebben we een zoontje van 1,5.

Maar verder: ik ben minder bang om mezelf te laten zien. Als je begint met werken heb je voor het eerst collega’s. Die dynamiek is nieuw en de soft skills die je daar voor nodig hebt leer je niet op je studie. Ik heb geleerd mezelf makkelijker bloot te geven en uit te spreken. Zowel bij vrienden als op het werk.

Je gaat nu zelf de training geven samen met Stefanie Schuddebeurs en Sylvie de Kubber. Wat hoop je de deelnemers mee te geven?

‘Ik hoop dat het mensen aanzet actief te blijven nadenken over hun waarden en bijdrage in de maatschappij en het goede voorbeeld uit te blijven dragen. Ook als dat in hun directe omgeving of op het werk niet hoog op de agenda staat. En ik hoop dat het een vuurtje aanwakkert bij mensen. Dat ze sneller met vrienden en collega’s over zingevingsvragen durven praten en hun ervaringen blijven delen.’

Brian Winters is Scrum Master in de IT organisatie van de ABN AMRO Bank. Hier werkt hij aan het verbeteren van het teamproces, verbinden en coachen van mensen in een interculturele omgeving. Hij is gedreven om een brede impact te hebben op de wereld, in zijn persoonlijke leven en door zijn werk.

Het gesprek is gevoerd door Irene de Pous