donderdag, oktober 1, 2015 - 19:00

 

“Met oogstrelende natuurbeelden onderstreept Gouden Kalf-winnaar Jan van den Berg zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van onze wereld.”

Taco Ruighaver, Movies that Matter Film Festival

 

Als voorproefje op het publieke event over morele dilemma’s rond voedsel dat plaatsvindt op vrijdagavond 16 oktober (Wereldvoedseldag), organiseren wij op donderdagavond 1 oktober de vertoning van Silent Snow. Je bent van harte uitgenodigd voor deze filmvertoning en het aansluitende gesprek met de filmmaker Jan van den Berg, waarin we op zoek gaan naar de verbanden tussen voedsel, gezondheid en milieu en ontdekken waar wij zelf het verschil kunnen maken. 

 

Silent Snow

In de internationaal geprezen documentaire Silent Snow laat filmmaker Jan van den Berg zien hoe schadelijk het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is voor mens en milieu. Samen met Pipaluk Knudsen-Ostermann, een jonge Inuit uit Groenland, reist hij de wereld over (naar Tanzania, India en Costa Rica) op zoek naar de oorzaken van de vervuiling, én naar oplossingen. Pesticiden en andere onafbreekbare bestrijdingsmiddelen worden door de wind en oceaan naar de Noordpool gevoerd, waar de giftige stoffen doordringen in de sneeuw en het traditionele voedsel van de Inuit. De film benadrukt niet alleen de consequenties van de vervuiling in de poolgebieden, maar laat ook de oorzaken en dilemma’s zien die eraan verbonden zijn, zoals het gebruik van DDT in Afrika tegen malaria.

 

 

Aanmelden

Meld je aan via het online formulier. Deelname is gratis en open voor iedereen die geïnspireerd wil raken door verhalen en acties gericht op persoonlijke en wereldwijde verandering. 

 

 

Praktische informatie

Dag: donderdagavond 1 oktober 2015
Tijd: inloop 19.00, begin 19.30 en afsluiting rond 22:00
Locatie: Centrum Initiatives of Change, Amaliastraat 10, 2514 JC Den Haag