maandag, oktober 16, 2017 - 06:00

 

 Onderneem actie tegen voedselverspilling. Schrijf je in!

 

Wist je dat we maar liefst 41 kilo eetbaar voedsel per persoon per jaar in Nederland weggooien? Met het huidige aantal inwoners van Nederland betekent dat meer dan 700 miljoen kilo eetbaar voedsel per jaar weggegooid wordt. Tijd voor actie om voedselverspilling de wereld uit de helpen. Doe je mee?

 

Foodbattle Wereldvoedseldag

FoodBattleOp 16 oktober start de FoodBattle Wereldvoedseldag georganiseerd door Initiatives of Change (IofC). Tot eind oktober houd je elke dag bij hoeveel eten je weggooit. Dit houd je bij in een online dagboek. Zo krijg je inzicht in waar voor jou de kansen liggen om minder te verspillen. De FoodBattle wordt gesteund door restaurant Instock en stichting Conscious Kitchen. De website en tool worden beheerd door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Wereldvoedseldag  is in 1979 in het leven geroepen door de Verenigde Naties om de oprichting van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) op 16 oktober 1945 te gedenken. Elk jaar staat op deze internationale dag voedsel centraal en wordt er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld gevraagd. Het is de kans om stil te staan bij het feit dat er nog steeds honger is in de wereld en om naar aanleiding hiervan actie te ondernemen.

 

Schrijf je in!

Meld je in 5 stappen aan voor de FoodBattle Wereldvoedseldag:

 1. Maak een account aan op de website van FoodBattle
  Om mee te doen en je voedselverspilling bij te houden, heb je een account nodig. Ga naar deze webpagina en vul in de rechterkolom ‘Registreren’  jouw emailadres en voornaam in (zie afbeelding rechts). Klik daarna op de knop ‘registreren’.
   
 2. Bevestig je account
  Ga naar je email inbox en open de email van FoodBattle. Klik op het woord ‘link’ in de tekst om je aangemaakte account te bevestigen.
   
 3. Stel een nieuw wachtwoord in
  De link stuurt je door naar jouw accountpagina van FoodBattle waar je meteen je wachtwoord kunt instellen. Bewaar en/ of onthoud het goed!
   
 4. Schrijf je in voor de FoodBattle Wereldvoedseldag
  Klik op ‘Battles’ in de horizontale menubalk. Op deze webpagina vind je de groepsbattle ‘FoodBattle Wereldvoedseldag’. Klik op ‘Ik doe mee!’ en zodoende sta je ingeschreven.
   
 5. Facebookgroep ‘FoodBattle Wereldvoedseldag’ 
  Wil je in aanloop naar 16 oktober je voorbereiden voor deze battle en andere deelnemers ontmoeten? En wil je tijdens de FoodBattle tips en adviezen ontvangen? Meld je dan aan voor de openbare Facebookgroep.

 

Achtergrond FoodBattle

Milieu Centraal beheert de FoodBattle. Milieu Centraal is een voorlichtingsorganisatie die je helpt om duurzame keuzes te maken. Voedselverspilling en milieubewust eten zijn belangrijke onderwerpen. De FoodBattle is ontstaan in samenwerking met Wageningen Food & Biobased Research en het Voedingscentrum en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur & Milieu in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat Leefomgeving. Kijk voor meer informatie op www.foodbattle.nl.