donderdag, november 1, 2018 - 18:00

Ontdek de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg én dichtbij. Op donderdagavond 1 november organiseert de Haagse Dominicus een praatmaal met daarop volgend de workshop 'God in de supermarkt'.

Praatmaal

In een ontspannen sfeer met een eenvoudige maaltijd wisselen deelnemers tijdens het praatmaal van gedachten en kun je je mening verder vormen. Het Praatmaal wordt maandelijks georganiseerd door de Haagse Dominicus in samenwerking met de Bethel.

Workshop ‘God in de supermarkt’

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Wat we vandaag kiezen in de supermarkt bepaalt mede de toekomst van jezelf, van de mensen die het produceren en van de schepping. Kies je voor lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en/of eerlijk voor de producent? Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. Aan tafel horen we van de keuzes van de kok en wisselen we uit hoe we met die keuzes omgaan. Speelt geloof hierbij een rol? De workshop ‘God in de supermarkt’ gaat hierop door, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De workshop is aantrekkelijk door de afwisseling van informatie door fragmenten van actuele documentaires en websites, (niet al te zware) dialoog en onderling contact.

Aanmelden

Meld je aan voor de maaltijd óf de workshop óf voor allebei door een email te sturen naar Leo van Driel, leo.vandriel@planet.nl en Klaas Bruins, kbruins@stekdenhaag.nl. De kosten voor de maaltijd zijn €4 en voor de workshop €4. Schrijf je je voor beide in, dan zijn de kosten dus €8.

Praktische informatie

Datum: donderdag 1 november 2018
Tijd: maaltijd 18:00 - 19:30, workshop 19:30 - 21:30
Locatie: Buurt- en kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 28/30, 2563 BZ Den Haag
Bekijk de flyer van het event