donderdag, september 21, 2017 - 18:00

Op 21 september, de internationale dag van de vrede, vindt de Haagse Fietsparade voor het Klimaat plaats. Vele burgers en 99 organisaties fietsen mee waaronder Initiatives of Change. Net zoals vorig jaar sporen deze organisaties en burgers de Gemeente Den Haag aan om het beleid in lijn te brengen met het Parijs-akkoord: max 1,5C graad opwarming. De parade is een initiatief van Den Haag Fossielvrij en Fossielvrij Nederland.

De fietsparade start op donderdag 21 september om 18 uur op het Malieveld. Na een tocht van 1,5 uur door de stad zal de groep eindigen bij het stadhuis en daar het klimaatlied Sing for the Climate zingen.
 

Initiatives of Change fietst mee

Initiatives of Change (IofC) draagt de fietsparade een warm hart toe. De missie van IofC is het bouwen van bruggen van vertrouwen en daarom bouwen wij graag samen met burgers en onderstaande organisaties de brug naar de Gemeente Den Haag om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Bovendien is  klimaatverandering een grote trigger voor conflict en oorlogen hebben al meer dan eens een desastreus effect gehad op het millieu. We hopen op deze manier aandacht te vragen en de Gemeente Den Haag aan het begin van het politieke jaar positieve energie te geven om de juiste keuzes te maken voor klimaat, groen en gezond. 
 

Fiets jij ook mee?

Iedereen die graag meefietst is welkom op donderdag 21 september om 18 uur op het Malieveld (Pannenkoekenhuis). Meer informatie over de fietsparade en  aanmelden vind je op www.fossielvrijdenhaag.nl/fietsparade

 

Organisaties die meedoen aan de Haagse Fietsparade voor het Klimaat