zaterdag, mei 26, 2018 - 10:00 to zondag, mei 27, 2018 - 18:00

In 2018 gaat Voedsel Anders de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door verschillende streken van Nederland trekt. In elke regio haalt dit initiatief sterke verhalen en aanbevelingen op. Zodoende wil Voedsel Anders de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem in Nederland op de kaart zetten en de handvatten en verbindingen om de beweging te versterken vergroten.
 

Voedselkaravaan in Den Haag

In het weekend van 26 en 27 mei 2018 trekt de Voedselkaravaan door Den Haag.

Op de Facebookpagina Voedselkaravaan Den Haag wil de organisatie (een deel van) de verhalen die er over lokale voedselinitiatieven bekend zijn verzamelen en delen. Om de omvang van de voedseltransitie zichtbaar te maken, worden er foto's en berichten van initiatieven uit Den Haag (en wijde omgeving) gedeeld. Heb je ook een verhaal dat je wil delen en/ of een foto? Neem contact op met de organisatie via de Facebookpagina.
 

Over Voedsel Anders

In 2014 en 2016 zijn er twee conferenties over de omslag naar een duurzamer voedselsysteem georganiseerd in Wageningen genaamd Voedsel Anders. Er kwamen ruim duizend mensen op af. Meer dan 50 organisaties, netwerken en bedrijven hebben daarna het Voedsel Anders-manifest ondertekend. Sindsdien groeit in Nederland steeds breder het besef dat het hoog tijd is voor systeemveranderingen voor een duurzame en rechtvaardige landbouw en voedselvoorziening.