donderdag, 20 september, 2018
Kofi Annan, Mohamed Sahnoun en Cornelio Sommaruga tijdens het Caux Forum in 2013

Mohamed Sahnoun is overleden. De oud- ambassadeur van Algerije in Bonn, Washington, bij de VN in New York, in Parijs en Rabat stierf na een langdurige ziekte op 19 september op 86-jarige leeftijd. Hij was een politieke gevangene tijdens de oorlog in Algerije in 1957 en vertelt in zijn boek ‘Mémoire blessée – gewonde herinnering’ de ongekende lijdensverhalen van de gevangenen, vooral door de hun aangedane folteringen. Ik was blij dat ik een voorwoord mocht schrijven voor dit boek, fantastisch om te lezen, absoluut, maar het was ook uiterst schokkend te lezen over het onbeschrijflijk en nodeloos lijden door mensen aangedaan aan hun gelijken. Zijn boek beschrijft ook de steun die door mannen en vrouwen van verschillende achtergronden (burgers, religieuzen, militairen) wordt gegeven, mensen die met gevaar voor eigen leven solidair waren met hen die op de vrijheid wachtten.

vrijdag, 31 augustus, 2018
Betty Gunning - Hintzen | fotograaf: Maria Grace

Tijdens de dankdienst voor haar leven in een afgeladen Hoflandkerk in haar woonplaats Rotterdam sprak goede vriend Rob Overdijkink onderstaande woorden uit.

vrijdag, 23 februari, 2018
Digna Hintzen - fotograaf onbekend

Op 16 februari was de afscheidsdienst van Digna Hintzen-Philips. In een propvolle kerk, waar de zon door de ramen scheen en tijdens de muziek foto’s van een vrolijke, levendige Digna te midden van familie en vrienden getoond werden, werd vol dankbaarheid teruggekeken op haar avontuurlijke leven. Maar ook vol ongeloof dat ze er ineens niet meer was.

zaterdag, 30 september, 2017
Hamzeh Zeid Kailani

Op 6 september 2017 overleed imam en levenslange bruggenbouwer Hamzeh Zeid Kailani. De uitvaartplechtigheid op 20 september in Utrecht paste helemaal bij waar hij zich zijn leven lang voor had ingezet: een harmonieus samengaan van verschillende culturen.

vrijdag, 07 april, 2017
Jerker Mila

Op 7 april overleed Jerker Mila op 85-jarige leeftijd in zijn woonplaats Voorhout.

donderdag, 09 maart, 2017
Kees Scheijgrond

Op 78 jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats Gouda Kees Scheijgrond, van 1995 tot 2010 voorzitter van de Nederlandse stichting Initiatives of Change (IofC). Hij was de meest actieve voorzitter die IofC gehad heeft. Hij nam tal van initiatieven om de veranderingen die hij in de wereld wilde zien, vorm te geven in Nederland en daarbuiten.

woensdag, 01 maart, 2017

Op 21 februari 2017 is Agatha Geertruida Wilhelmina van Walré de Bordes, weduwe van Dick van Tetterode, op 92-jarige leeftijd overleden te 's-Gravenhage.

woensdag, 30 maart, 2016
Tony Roodvoets

Tony Roodvoets was van 1984 tot 1997 een zeer gewaardeerd en betrokken voorzitter van het bestuur van de Nederlandse stichting Morele Herbewapening, de voorloper van Initiatives of Change (IofC). IofC en in het bijzonder de medewerkers van destijds, die, hoewel nu minder actief, nog steeds betrokken zijn bij deze beweging, zijn hem veel dank verschuldigd.

dinsdag, 09 december, 2014

Joos Woltjer-Dorgelo Antwerpen 26 juli 1921 - Etten-Leur 18 november 2014 Sinds 27 juni 2011 weduwe van Bas WoltjerTijdens de dankdienst voor haar leven op 26 november in Den Haag sprak namens Initiatives of Change Maarten de Pous.

vrijdag, 03 januari, 2014

De Evangelisch-Lutherese kerk in Delft was tot de nok gevuld voor de afscheidsdienst van Wim Lindeijer op zaterdag 14 december. Het was, zoals de familie het noemde, een viering van zijn leven.

Pagina's