Stichting Initiatives of Change (IofC) Nederland is onderdeel van een internationale beweging die in vele landen actief is. Naast nationale initiatieven zijn er dan ook internationale initiatieven en programma's. Voor een meer uitgebreide lijst van internationale initiatieven verwijzen we je naar de website van IofC International.

Hieronder hebben we een aantal initiatieven en programma's uitgelicht.
 

Farmers' Dialogue | in meerdere landen actief

Farmers' DialogueSinds de jaren negentig komen boeren van over de hele wereld bij elkaar voor een duurzame en verantwoordelijke voedselvoorziening. Boeren van de Farmers' Dialogue voelen zich niet alleen verantwoordelijk voor voedselvoorziening, maar zien ook een rol voor zichzelf weggelegd als het gaat om milieubescherming en armoedebestrijding. Zij willen een partner zijn voor beleidsmakers en zo meewerken aan een duurzame toekomst van de landbouw.

 

Creators of Peace | in meerdere landen actief

Creators of PeaceCreators of Peace (CoP) is een wereldwijd netwerk gericht op de rol van de vrouw bij het tot stand komen van vrede. Door het creëren van een veilige ruimte om ervaringen te delen, Peace Circle’s, willen de initiatiefnemers een katalysator zijn van verandering binnen en tussen gemeenschappen. Het netwerk is opgericht in 1991 tijdens een conferentie in het internationale conferentiecentrum in het Zwitserse Caux door de Tanzaniaanse leider en politica Hon Anna Abdallah Msekwa.

Kijk voor meer informatie op de internationale IofC website.

Bekijk de film over het werk en de ervaringen van Creators of Peace die is gemaakt naar aanleiding van het 25 jarige bestaan.

 

Foundations for Freedom | in meerdere landen actief

Foundations for Freedom (F4F) werkt aan een rechtvaardige, democratische en vrije maatschappij in de landen in Oost-Europa. Het programma richt zich op het vergroten van de sociale betrokkenheid van jongeren, de rol van eerlijkheid en persoonlijke verantwoordelijkheid bij maatschappelijke verandering en ethisch leiderschap. Foundations for Freedom is actief in Oekraïne, Letland, Moldavië, Rusland, Roemenië en Servië. 

 

Initiatives for Land, Lives and Peace | in meerdere landen actief

Initiatives for Land, Lives and Peace richt zich op het verkrijgen van meer inzicht in de relatie tussen land degradatie en menselijke veiligheid, en om vertrouwen te bouwen die nodig is om gezamenlijke land en vrede initiatieven te creëeren.


 

​​

Migrants and Refugees as Re-Builders | in meerdere landen actief

Migrants and Refugees as Re-BuildersDit project is een partnerschap tussen organisaties uit Zweden, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Turkije waaronder Initiatives of Change. Deze organisaties ontwikkelen innovatieve trainingen en tools om migranten en vluchtelingen te ondersteunen. Het project is gericht op het onderwijzers in het volwassenonderwijs die migranten en vluchtelingen ondersteunen bij de vestiging in hun nieuwe gemeenschap, het opnieuw opbouwen van hun leven en uiteindelijk bijdragen aan de ontwikkeling van hun thuisland. 

 

 

Hope in the Cities | United States

Hope in the Cities is ontstaan in het van oorsprong etnisch verdeelde Richmond in de Verenigde Staten en werkt aan het versterken van gemeenschappen door het tegengaan van segregatie op basis van afkomst, en van economische marginalisatie en sociale uitsluiting. Hope in the Cities richt zich daarbij op eerlijke dialoog, persoonlijke verantwoordelijkheid en het erkennen van fouten uit het verleden om zo de vicieuze cirkel van schuld en woede te doorbreken. 

 

Truth, Racial Healing & Transformation | United States

Truth, Racial Healing & Transformation (TRHT) probeert de diepgewortelde en vaak onbewuste overtuigingen die door racisme zijn gecreëerd op te graven en overboord te gooien. De belangrijkste overtuiging is het geloof in een 'hiërarchie van menselijke waarde'. TRHT is een community-based proces dat gericht is op het brengen van transformatie en duurzame verandering. IofC in United States faciliteert dit proces voor de stad Richmond.