Stichting Initiatives of Change Nederlands is bij allerlei initiatieven betrokken geweest in het verleden. Hieronder een greep uit de initiatieven waar de stichting in het verleden een rol in speelde en in somminge gevallen de initiator en/ of een voortrekkende rol had. 

 

Peace in the Park | Den Haag

Peace in the Park

Op 21 september 2013 vond het eerste Peace in the Park festival plaats. Een van de initiators van dit festival is Willemijn Lambert van Initiatives of Change Nederland. Samen met collega's van andere organisaties, waaronder Brahma Kumaris en de International student Chaplaincy van het Institute of Social Studies, realiseerde ze een droom: het organiseren van een vredesfestival in de Paleistuin in Den Haag. Tijdens de eerste editie werden 1.500 bezoekers verwelkomd.
Het idee van Peace in the Park ontstond in het kader van de festiviteiten van het Vredespaleis dat toen 100 jaar bestond. Samen met een zestal collega’s van andere organisaties allemaal actief in Den Haag, misten ze in de festiviteiten destijds de boodschap: 'Vrede begint bij jezelf, wat doe jij voor de vrede?'. Met Peace in the Park is er een festival met zang, dans, workshops, kinderactiviteiten, yoga en meditaties aan Den Haag, als internationale stad van vrede en recht, toevoegd. Het Peace in the Park festival vindt jaarlijks in september plaats. 

 

Caux Initiatives for Business / Trust and Integrity in the Global Economy

Trust and Integrity in the Global Economy International Conference Caux Initiatives for Business (CIB) is een netwerk van ondernemers, jonge professionals en mensen uit het bedrijfsleven die niet alleen willen praten over normen en waarden, maar ook op zoek zijn hoe deze toe te passen in hun persoonlijk en professionele leven. Caux Initiatives of Business heeft programma’s in Azië en werkt in Europa samen met het initiatief Trust and Integrity in the Global Economy (TIGE). TIGE is ontstaan als een programma van Initiatives of Change om de internationale economische en bankencrisis van 2007-2008 te adresseren. De laatste conferentie van TIGE vond plaats in 2016.

 

Caux Round Table

Caux Round TableDe Caux Round Table is een netwerk van zakenmensen en sleutelfiguren uit het bedrijfsleven die streven naar een ‘moreel kapitalisme’. Het netwerk gelooft dat moreel kapitalisme samen met verantwoord bestuur de basis vormen voor een vrije, eerlijke en welvarende internationale gemeenschap. CRT stimuleert en helpt bedrijven de Caux Round Table Principles voor verantwoord ondernemen toe te passen bij hun onderneming. Kijk voor meer info op de website van de Caux Round Table.

 

International Communications Forum

Het Internationale Communications Forum (ICF) is een netwerk van mensen van over de hele wereld die werkzaam zijn in de mediawereld en geloven in de verantwoordelijkheid van hun beroepsgroep bij maatschappelijke verandering. Zij willen via hun werk een rol spelen voor een minder corrupte, democratischer en barmhartiger wereld. ICF richt haar aandacht niet op mediaorganisaties, maar op de individuen werkzaam bij die organisaties. Kijk voor meer informatie op de website van het ICF.