woensdag, januari 17, 2018

Het doet ons genoegen te kunnen melden dat IofC een geheel opgefriste huisstijl heeft gekregen. In 2017 heeft het wereldwijde netwerk van IofC onder leiding van het internationale communicatie team gekeken hoe het gedachtegoed in de toekomst het best weergegeven  kan worden. Een nieuwe huisstijl is het resultaat. Deze werd op 17 januari 2018  gepresenteerd tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van het IofC-conferentiecentrum Asia Plateau in Panchgani, India.

Voortbouwend op IofC’s erfgoed

Initiatives of Change ontstond in de jaren 20 van de vorige eeuw onder de naam Oxfordgroep Sindsdien is de beweging uitgegroeid tot een wereldwijd, cultureel divers netwerk en een op geestelijke en morele waarden gebaseerde organisatie.

IofC gelooft dat ieder mens een unieke bijdrage kan leveren aan een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld. Mensen kunnen de verandering die men in de samenleving wil zien, zelf voorleven. Daartoe wil IofC hen inspireren, ondersteunen en met elkaar verbinden. Zij is overtuigd dat er een wezenlijke verband is tussen persoonlijke en maatschappelijke verandering.

De afgelopen 90 jaar heeft IofC veel praktische ervaring opgedaan met het bouwen van bruggen van vertrouwen. Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl bouwt voort op dit erfgoed.  Daarom is er bij het opfrissen van de brand gezorgd voor een visuele verbinding tussen het oude en het nieuwe logo. Het oude logo is simpelweg in een nieuw jasje gestoken.

 

Het verhaal achter het logo

In het logo wordt de visie van Iofc uitgebeeld, namelijk de essentiële verbinding tussen persoonlijke en wereldwijde verandering. Het pad laat de levensweg zien van de enkeling. De bol vertegenwoordigt de wereld en hoe IofC mensen helpt te werken aan een meer rechtvaardige, vredelievende en duurzame wereld voor de toekomstige generaties.  

 

Vragen en ondersteuning

Om te zien hoe het werkt met de nieuwe huisstijl, zie www.iofc.org. Voor vragen en ondersteuning mail naar branding@iofc.org. Het internationale communicatieteam van IofC, geleid door Marlene Zurgilgen, zal zijn best doen te helpen.