Voor vragen of meer informatie neem contact op met Willem Jansen (link sends e-mail).
 

Keynote spreker tijdens de Interfaith Conference in 2017.De Interfaith Conference is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Initiatives of Change Nederland (IofC) en het Interfaith Student Chaplaincy dat verbonden is aan het International Institute for Social Studies (ISS). Het begon als kleinschalige interreligieuze bijeenkomst voor internationale studenten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een conferentie voor (veelal internationale) mensen uit heel Nederland. De conferentie vindt elk jaar plaats in de maand november. 
 

Ruimte voor ontmoeting en dialoog

Vrijwel alle studenten die studeren aan het ISS komen uit het buitenland. Het ISS wordt ook wel ‘de kleine VN’ genoemd vanwege alle continenten die er vertegenwoordigd zijn. In totaal is ruim 90% van hen religieus, terwijl 90% van de docenten en onderzoekers op het instituut niet religieus zijn. Om ruimte te maken voor religiositeit besloot studentenpastoor Waltraut Stroh ruim 10 jaar geleden een retraite te organiseren. Vandaag de dag is deze activiteit uitgegroeid tot een energieke conferentie waar mensen van verschillende religies en levensovertuigingen aan deelnemen. Het is een plaats voor ontmoeting, uitwisseling en diapraxis waar deelnemers in aanraking komen met gebruiken, teksten en de praktijk van religies. 

Elk jaar staat er in de conferentie een ander thema centraal. Nieuwsgierig naar wat voor thema’s er al voorbij zijn gekomen. Hieronder vind je de verwijzing naar 4 artikelen over de Interfaith Conference:

 

Interfaith Conference 2018