woensdag, maart 18, 2020 - 18:00 to 20:00


Keti Koti Dialoogtafels

Op 18 maart 2020 zijn er in de Lukaskerk, Om en Bij 2, Den Haag, dialoogtafels over hoe de slavernij doorwerkt tot op de dag van vandaag. Dit wordt georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK).
Bij deze bevelen we deze viering en dialooggesprekken van harte bij u aan. Zie de flyer en onderstaande teskt op de website van de HGK voor meer informatie.

Wilt u deelnemen? Meldt u zich dan aan via een e-mail aan ds Jannet van der Spek: domineelukaskerk@xs4all.nl

***
´Sinds 2013 vieren we in Den Haag jaarlijks Keti Koti, de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden op 1 juli 1863. Keti Koti betekent Ketenen verbroken. Niemand van de mensen die dat hebben meegemaakt leeft nog en toch speelt de geschiedenis van de slavernij door in het heden. Ideeën over witte superioriteit en zwarte ondergeschiktheid spelen nog steeds in onze samenleving, met ongelijkheid in het onderwijs, de arbeidsmarkt en politiek als gevolg.

Het is niet zo eenvoudig om daarover te spreken, om woorden te vinden en om te luisteren. Maar als je elkaar werkelijk kunt verstaan, schept dat verbondenheid.

Afgelopen Keti Koti, 1 juli 2019 waren er Dialoogtafels om daar met elkaar over in gesprek te gaan. Dat was zo intensief dat we niet tot 1 juli wilden wachten om er mee door te gaan.´


Op 18 maart 2020, een woensdagavond in de veertigdagentijd, willen we als mensen van verschillende achtergronden en religies, zwart, wit, van west, oost, noord en zuid, gelovig of niet (meer) gelovig daarover met elkaar in gesprek. Om verhalen te delen, om onze geschiedenis onder ogen te zien, om ons te bevrijden van wat ons gevangen houdt, om – misschien- wonden te helen. We eten samen soep, gaan de dialoog aan in wederzijds respect, we delen en bidden.´
 

Details

Woensdag 18 maart van 18.00 tot 20.30 uur
In de Lukaskerk, Om en Bij 2, Den Haag
Toegang gratis
 

´Keti Koti Dialoogtafels´ wordt georganiseerd door de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK)