dinsdag, mei 24, 2016

Op donderdag 19 mei was de tweede ontmoeting tussen ondernemers van Kijkduin en de Hoefkade. Dit keer werden de ondernemers uit Kijkduin hartelijk ontvangen in de Schilderswijk. De ontmoeting startte in het restaurant van de Haagse Toren waar vanaf de 42e verdieping Kijkduin in de verte is te zien. Daarna leidde de tour langs de volgende ondernemingen: meerdere filialen van de onderneming Uw Voordeel-bakker, The Student Hotel, Stichting Multiculturele Jongeren Geluid (MJG), de Braziliaanse winkel Sabores da Terra, Tanger Supermarkt, Rif Reizen en Het Vis Center.


De ontmoeting was bijzonder en in de woorden van de ondernemers uit Kijkduin ‘een openbaring’. Het gezelschap uit Kijkduin werd bij elke onderneming hartelijk ontvangen en overal stonden er hapjes en drankjes klaar. De passie spatte van alle ondernemers af als zij over hun bedrijf vertelden en een kijkje in hun keuken gaven.

Net als in Kijkduin blijken de meeste ondernemers uit de Schilderswijk al zeker 15 jaar te ondernemen. De kennis en ervaring wordt druk uitgewisseld en men is trots om het bedrijf te laten zien. De laatste onderneming die werd bezocht is Het Vis Center aan de Hoefkade waar het gezelschap werd ontvangen met een diner klaargemaakt door ondernemer Adelslam. Onder genot van deze heerlijke vismaaltijd werden de opgedane ervaringen uitgewisseld en plannen voor de toekomst besproken. De ontmoetingen van 7 april en 19 mei jongstleden zijn dan ook een startpunt van verdere samenwerkingen.