woensdag, oktober 16, 2019 - 15:00 to 21:00

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Wereldvoedseldag op 16 oktober organiseert IofC in Den Haag een programma om voedselverspilling te voorkomen en deelt informatie over verschillende initiatieven. Het programma bestaat uit twee onderdelen: een kookworkshop en lezingen.
 

De kookworkshop

De kookworkshop wordt begeleid door Anubhav Kandpal. Hij is de oprichter van Conscious Kitchen in Den Haag. Eén keer per week kookt hij samen met vrijwilligers een maaltijd van niet verkochte groente en fruit van de Haagse markt. Als zij dit eten niet op zouden halen, zou dit weggegooid worden omdat het niet meer verkocht kan worden.

Wil je leren hoe je een smaakvolle vegetarische maaltijd kunt maken van minder mooie groente en fruit?  En deze maaltijd na bereiding gezamenlijk opeten? Of antwoord krijgen op de vraag of je bijvoorbeeld een beschimmelde tomaat nog wel veilig kunt eten? Dan is deze kookworkshop iets voor jou!
 

Details Kookworkshop

- Locatie: Lukaskerk, Om en Bij 2, Den Haag
- Inloop vanaf 14:30 uur
- Start workshop om 15:00 uur
- Eigen bijdrage: 10 euro, graag contant betalen

Wekelijks worden er in de Lukaskerk 70 voedselbankpakketten uitgedeeld. De kookworkshop willen wij ook aanbieden aan klanten van de voedselbank.

Wil je een klant van de voedselbank sponsoren? Maak dan 10 euro over op rekeningnummer: NL49ABNA 025 7621 202 t.n.v. Nederlandse Stichting Initiatives of Change, Den Haag. o.v.v. Donatie Kookworkshop.

Klik hier voor de recepten van de kookworkshop.
 

De lezingen

Het avondprogramma staat in het teken van het thema voedselverspilling. Er zijn verschillende sprekers die vertellen over dit thema. Zo geeft Julia IJsselmuiden, werkzaam bij een bedrijf dat voedselverspilling tegengaat, praktische tips over wat je zelf kunt doen om voedselverspilling te voorkomen. Anubhav Kandpal van Conscious Kitchen vertelt over dit Haagse initiatief en hoe zij wekelijks een maaltijd maken voor ongeveer 60 personen van voedsel wat anders weggegooid zou worden. Per week gaat het om zo’n 150 kilo groente en fruit gered van de Haagse markt.
 

Details Lezingen

- Locatie: Lukaskerk
- Start om 19:00 uur
- Eindigt om ca. 21:00 uur
- Eigen bijdrage: Geen

Heb je de belangstelling voor de kookworkshop en/of lezingen over voedselverspilling? Graag een email sturen naar: elly.stigter@iofc.nl.