Korte films

Hieronder vindt u enkele korte films over initiatieven en programma's waar Initiatives of Change bij is betrokken. Onze webshop heeft ook een aantal DVDs en boeken ter inspiratie en informatie.

 

Tien jaar Creators of Peace Circles

Een korte film over het intiatief Creators of Peace, waarin deelnemers van Peace Circles over de hele wereld vertellen over hun ervaringen. Met voorzitter Daphrose Barampa over de visie en werkwijzen. 

 

Birma op weg naar democratie - Aung San Suu Kyi

Een videoboodschap van Aung San Suu Kyi, waarmee de vijfdaagse dialoog 'Making Democracy Real' werd geopend in het centrum van IC in India op 8 januari 2012.

 

Caux, een Jihad voor vrede

'Learning to be a Peacemaker', een programma van de Britse Imam Ajmal in juli 2011, had als doel jonge Europese Moslims te inspireren om ambassadeurs van de vrede te worden in hun eigen Europese gemeenschappen.

 

Wil jij een duurzame toekomst?

Het creëren van een duurzame toekomst is de uitdaging voor de leiders van deze tijd, volgens Göran Carstedt, de voorzitter van 'The Natural Step International'.

 

Keniaanse strijd voor vrede

Een video interview met Ann Njeri Ndiangui uit Kenia, een Internationale coördinator van het IC programma ‘Creators of Peace’.

 

Bankieren voor verandering

Twee-derde van India’s bevolking woont in een van 600,000 dorpen. Ondanks de economische groei in India is het verschil tussen arm en rijk enorm. Velen migreren naar de stad opzoek naar een beter bestaan. Bankier J S Parthiban zet zich in om te helpen door bedelaars aan te moedigen een bankrekening te openen en microkrediet te verstrekken. Dit is het verhaal van beide kanten. Onderstaand de verkorte versie (3min). Voor de volledige versie (12min), klik hier.

 
Hoe kun jij de verandering zijn?

Een video waarin een aantal van de kernpunten van IC worden uitgelegd.

 

Terug naar het begin