dinsdag, september 2, 2014

Een zes-daagse conferentie in Caux, waarin persoonlijke ontwikkeling en actie centraal staan

Iedereen verheugde zich op de eerste week van augustus. Rudy (24), Javed (22) en Asri (21) waren al drie jaar niet in Caux geweest en we waren dan ook super enthousiast om weer terug te gaan naar deze fantastische plek. Voor Laura (25) was het zelfs vijf jaar geleden, zij en Rudy waren bij de eerste editie van de 'Learning to be a Peacemaker' conferentie in 2009. Deze conferentie heeft ons en vele andere jonge Europese moslims bij elkaar gebracht om te leren over het karakter van de profeet Mohammed als een ware ‘peacemaker’ en hoe we dit karakter kunnen omzetten in actie. Dit jaar waren we deelnemers van een ander soort conferentie: Impact Initiative for Change. De woorden 'challenge yourself and make a social impact' motiveerden ons om de kennis die we afgelopen jaren hadden opgedaan te gebruiken.

vlnr Javed, Laura, Tahmina, Asri en Rudy in Caux

Zondag 3 augustus in de namiddag vond de welkomstbijeenkomst plaats en in de avond was er met internationale hapjes – zo was Laura stroopwafels aan het uitdelen - gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers van de conferentie. We kwamen er al snel achter dat er nog meer Nederlanders waren en ontmoetten onze project-genoot Tahmina (23).

Onze week in Caux zag er als volgt uit: elke ochtend van 07:00 tot 08:00 was ‘Morning silent time’, je kon dan meedoen in de meditatie- of yogagroep, of je aansluiten bij de bootcamp (een soort ochtendgymnastiek, red.) . Dit was niet verplicht, maar wel een heel leuk begin van de dag. Daarna zagen we elkaar weer in de eetzaal voor het ontbijt. Na het ontbijt verzamelden we om 09:00 uur in de Main Hall voor de plenaire sessie.

De eerste dag ging over the art of listening, geleid door Michael Sternberg, werkzaam in Israël en de Palestijns bezette gebieden als vredestichter tussen Israëliërs en Palestijnen door het faciliteren van gesprekken. Volgens Sternberg begint de kans op conflicttransformering met goed luisteren. Hij onderscheidt drie niveaus van luisteren. Deze niveaus zijn even belangrijk in een samenwerkingsverband.

1. Authenticiteit: Luisteren naar jezelf, de eigen gedachten en emoties erkennen. Wat leidt mij? Wat zijn mijn drijfveren? Het is erg belangrijk om eerlijk met jezelf te zijn. 2. Rekening houden met anderen: Bewust zijn van andere ideeën, behoeftes, twijfels en ervaringen. 3. De relatie van de ik met de wereld.

De plenaire sessie op de tweede dag werd geleid door Ali en Kubra Gumusay en ging over the art of alignment. De grootste les van deze dag was dat het op een lijn brengen van alle partijen, intern en extern, begint met het op een lijn brengen van jezelf: Wat is mijn motivatie? Wat zijn mijn aspiraties? De rest van de sessie was een verfrissende blik op de eigen organisatie, het eigen project of initiatief.

De derde dag was er de klim naar boven, waar aan de top van de berg Rochers de Naye de Chief Marketing van Fair Phone een korte geschiedenis gaf van een bedrijf dat door middel van crowdfunding de eerste telefoon heeft geproduceerd met oog voor eerlijke materialen. Het was een inspirerende sessie waarbij het nastreven van idealen en oppakken van bijkomende uitdagingen centraal stond.

De vierde dag gaf Henk Jan Beltman, directeur van chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely een flitsende presentatie over de missie om cacao boeren een eerlijk salaris te kunnen bieden. Beltman gaf inzicht in de grensvlakken tussen een bedrijf dat winstgevend moet zijn en tegelijkertijd een maatschappelijke doel nastreeft.

Vervolgens vertelde Stephen Brown van het initiatief Global Poverty Project & Global Citizen over zijn initiatief om wereldarmoede terug te dringen door beleidsmakers op het juiste moment cruciale beslissingen te laten nemen dankzij support van burgers. Brown vertelde over het belang en wijze van het creëren van commitment.

Na de plenaire sessies, waarin we niet alleen maar luisterden maar ook tijd kregen om zelf in kleinere groepjes (Reflection Groups) in gesprek te gaan, was het tijd voor de lunch. Meestal zaten we met z’n allen buiten op het terras in het zonnetje, om zo elk moment te benutten dat we van het uitzicht over de Zwitserse bergen en het meer van Geneve konden genieten. Na de lunch was er tijd om te rusten en om aan het project te werken. Later in de middag kwamen we met z’n allen weer samen in de Main Hall. Het programma hiervoor verschilde elke dag. Vervolgens was het alweer avond en tijd voor het diner.

De dagen vlogen voorbij en we waren erg productief. Voordat wij naar Caux kwamen hadden wij al gebrainstormd over ideeën en die hebben we in Caux kunnen uitwerken. Vanuit onze achtergrond als moslims en proactieve studenten, en met onze vorige conferentie ‘Learning to be a Peacemaker’ als uitgangspunt, hebben we ons project ‘Het Groene Huis’ vormgegeven.

Ons project gaat over duurzaamheid en islam. Niet veel mensen weten dat duurzaamheid een belangrijke rol heeft in de islam, en dat is jammer, want er is zo veel inspiratie uit te halen! Zo staat in de Koran dat wij de balans in de wereld niet moeten verstoren (hoofdstuk 55, verzen 7-8), zo zouden we het verzorgen van de aarde dus ook als een religieuze plicht kunnen zien.

Wij zullen ons dit jaar inzetten om de Al-Hikmah moskee in Den Haag ‘op te groenen’ en willen ons inzetten voor meer duurzaamheid in de islamitische gemeenschap. Dit jaar zullen we in Nederland worden begeleid door Judith van den Boogert en Jurrien Mammen. Ons doel is het vergroenen van het gedrag van de bezoekers en gebruikers van de moskee en het voorlichten van de gemeenschap over het belang van groen en duurzaam gedrag, goed omgaan met de aarde en haar bronnen, binnen het kader van het geloof. Op den duur hopen wij dat de moskee een stimulerende rol in zal nemen in het aanmoedigen van de gemeenschap op het gebied van duurzaamheid en zuinig omgaan met energie, voedsel, water en juiste afvalscheiding.

Asri, Laura, Tahmina, Javed en Rudy