vrijdag, maart 11, 2022 - 19:00 to 21:00

Mpanzu Bamenga over menselijke waardigheid op lokale leest
In het centrum van IofC Den Haag: dialoog met Mpanzu Bamenga - MensenrechtenMens 2021-2022

Klik HIER om je aan te melden

De gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart staan voor de deur. Wat kan de lokale gemeenteraad betekenen voor het bevorderen van menselijke waardigheid van al haar burgers? Want als je mensenrechten ergens in het geding zijn, dan is het wel in je eigen stad. Wat kun jij doen om jezelf en anderen tot hun recht te laten komen? Op vrijdagavond 11 maart aan de Amaliastraat 10, Den Haag, kun je je laten inspireren door MensenrechtenMens Mpanzu Bamenga.

Mpanzu Bamenga is gemeenteraadslid in Eindhoven. Daar heeft hij een initiatief gelanceerd voor de Derde Kamer, een lokaal inspraakorgaan van en voor burgers. Op vliegveld Eindhoven werd hij kort geleden geconfronteerd met etnisch profileren. Samen met mensenrechtenorganisaties daagde hij de Koninklijke Marechaussee voor de rechter. Hij won deze zaak. Het College van de Mensenrechten erkende hem voor zijn moed en gaf hem landelijke bekendheid met de MensenrechtenMens Prijs 2021-2022.

Mpanzu komt deze avond te spreken over zijn geloof in het gelijkheidsbeginsel, het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Over hoe de Four Freedoms van Roosevelt als voorloper van de Mensenrechtenverklaring, hem en artiesten inspireren. Vanuit zijn levensverhaal dat begon in 1985 in Kinshasa, Congo, zijn de lijnen naar zijn mensenrechtenactivisme door te trekken naar bijvoorbeeld zijn inzet voor ‘ongedocumenteerden’ in verschillende gemeenten in Nederland. Na het interview met Mpanzu is er veel ruimte voor dialoog met de aanwezigen. 

Klik hier om je aan te melden!

Datum: Vrijdagavond 11 maart 2022
Tijd: 19:00 - 21:00 uur, inloop vanaf 18:30 inclusief koffie, thee en fris
Locatie: Initiatives of Change, Amaliastraat 10, 2514 JC, Den Haag
Voertaal: Nederlands | GRATIS toegang, een donatie wordt op prijs gesteld.

Wij controleren geen QR-codes, wel stellen we het op prijs als je een zelftest doet voordat je komt.
Voor meer informatie kun je een email sturen naar Willem Jansen: willem.jansen@iofc.nl of bel: +31 6 13 99 12 11.
Deze avond wordt georganiseerd in het kader van het IofC-programma 'Geloven in Mensenrechten, Op weg naar 75 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, 10 december 2023' in het Vredespaleis.

Foto in de banner door College voor de Rechten van de Mens, overige foto's door Martijn Beekman, voor Democraat, het ledenmagazine van D66