woensdag, augustus 29, 2018

Suresh Vazirani at the Global Assembly 2018Op 15 juli is Suresh Vazirani uit India verkozen als de nieuwe voorzitter van Initiatives of Change (IofC) Internationaal voor de komende drie jaar. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de vereniging van IofC Internationaal in Zwitserland (zie de foto onderaan deze pagina). IofC Internationaal, in het Engels ook wel International Association (IA) genoemd, verenigt alle nationale IofC stichtingen en verenigingen als ook een aantal projecten en programma’s. De nieuwe voorzitter zal starten met zijn functie op 1 september 2018.

Suresh Vazirani is een dynamische man met visie. Hij groeide op in een gezin als één van acht kinderen in een huis zonder water of elektriciteit. Als jonge man werkte hij negen jaar als vrijwilliger met IofC. Daarna begon hij het bedrijf Transasia Bio-Medical Ltd met een startkapitaal van 50 rupees (ongeveer 4 dollar). Dit is een bedrijf voor medische diagnostiek dat inmiddels zaken doet in meer dan 100 landen. Zijn motivatie om deze onderneming te starten was om bij te dragen aan de gezondheidszorg in India. En hij wilde bewijzen dat je als zakenman ook succes kunt hebben als je integer bent en volgens de IofC principes leeft. Zijn doel in het leven is een verschil te maken.  

In een brief aan het IofC netwerk schrijft hij: ‘Als we geen verschil maken in de wereld dan verspillen we ons leven. Zelfs een klein verschil maken, betekent dat het leven zin gehad heeft. [...] In IofC zijn we één wereld, één team, één visie. Er ligt een kans voor ons om de wereld een beter oord te maken voor onszelf, onze kinderen en onze kleinkinderen. Daarvoor is een ieder nodig en ik hoop dat ik op een ieder van u kan rekenen. U bent het kapitaal, de echte kracht en samen kunnen we het onmogelijke bereiken.’

 

Foto van alle deelnemers van de Global Assembly 2018 in het Zwitserse Caux.

 

Lotty Wolvekamp

Foto's: Alena Vasilyeva