Hieronder tref je een chronologisch overzicht van het nieuws dat bij Initiatives of Change Nederland is verschenen.

Aan de linkerkant in het menu kun je het nieuws selecteren op onder andere de volgende onderwerpen: vrede en sociale samenhang, ethiek en leiderschap, duurzaam leven, zingeving en levensverhalen.

 

donderdag, 09 maart, 2023

Op 23 februari vond de tweede bijeenkomst van de Mensenrechten Karavaan plaats! De deelnemers brachten een bezoekje aan Human Security Collective, Justice & Peace en Netherlands Helsinki Committee om meer te leren over deze bijzondere mensenrechtenorganisaties. Onder de begeleiding van Dialoog in Den Haag ging ze hierna het gesprek met elkaar aan tijdens de dialoogsessie in het Nutshuis. Wat doen we dagelijks om mensenrechten te waarbogen, met elkaar en voor elkaar?

woensdag, 01 maart, 2023

Het is alweer meer een jaar geleden dat Rusland met een geweldige overmacht Oekraïne binnenviel. Wat een droevige verjaardag. 24 februari 2022 deed Oekraïne op zijn grondvesten schudden. Er gingen alarmbellen af in de rest van Europa. De invasie opende onze ogen voor de ware Poetin. We hebben zitten slapen. Of we kozen ervoor om weg te kijken, ondanks de waarschuwingen van mensen die het konden weten, maar zich roependen in de woestijn voelden.

dinsdag, 14 februari, 2023

‘Welke rol hebben vrouwen gespeeld in de rechten voor de natuurbeweging?’ Dit was de vraag die werd voorgelegd aan milieujuriste Jessica den Outer tijdens een speciale bijeenkomst van Women Connect, een Initiatives of Change (IofC) initiatief voor en door vrouwen. Ondanks een krachtige westenwind en de voorspelde winterse buien was de opkomst voor haar lezing groot.

maandag, 13 februari, 2023

Op 28 januari was het eindelijk zover: de kick-off van de Mensenrechten Karavaan 2023! Dit jaar trekt Initiatives of Change Nederland in samenwerking met Dialoog in Den Haag langs verschillende levensbeschouwelijke en sociaal-maatschappelijke locaties, op zoek naar de kern van mensenrechten. Wat betekent het begrip ‘mensenrechten’ anno nu? En hoe brengen we mensenrechten dichtbij huis en dichtbij onszelf?

dinsdag, 13 december, 2022
Workshop Muziek van het Koninklijk Conservatorium Den Haag i.h.v. Faith in Human Rights Festival op 8 december 2022

Wie heeft er nog geloof in mensenrechten?

vrijdag, 09 december, 2022

Samen met zijn IofC vrienden ging Willem op bezoek bij islamitische scholen, sprak hij met islamitische docenten en mystieke leiders en nam hij deel aan intensieve gesprekken tussen moslims en christenen, met wie hij hindoeïstische en boeddhistische tempels en kloosters bezocht. Hoe brengt IofC Indonesië deze doorgaans gescheiden religieuze groepen bijeen?

donderdag, 03 november, 2022

Hoe kunnen we solidair zijn met Oekraïne?

donderdag, 03 november, 2022

Is inkomensongelijkheid echt het gevolg van koude oorlogen die nu heet onder onze voeten zijn geworden? Of gaat het over de eeuwenoude strijd tussen ‘arm en rijk’? En zo ja, wat zegt dat over onze schijnbaar solide democratie?

donderdag, 20 oktober, 2022

Willem Jansen, programma coördinator bij Nederland, was van 6 augustus tot 2 september te gast bij IofC Indonesië (zie foto rechts). De dialoog voeren over het Nederlands-Indische koloniale verleden was één van de doelen van dit werkbezoek. Hoe speelt dat verleden door in de verhoudingen tussen Indonesië en Nederland nu? Wat tref je in de steden aan van het verleden in het straatbeeld? En: zitten de jongere Indonesiërs na 77 jaar wel te wachten op excuses vanuit ‘Belanda’? 

donderdag, 08 september, 2022

Moslims vroegen christen hen te vergeven dat zij hen maar kaffirs blijven noemen, en dat het bouwen van nieuwe kerken in Indonesië hen haast onmogelijk wordt gemaakt. Christenen vroegen moslims hen de voortdurende stigmatisering als ‘terrorist’ te vergeven en hun vaak kritiekloze steun aan Israël in hun onderdrukking van Palestijnen.

Pagina's