Hieronder tref je een chronologisch overzicht van het nieuws dat bij Initiatives of Change Nederland is verschenen.

Aan de linkerkant in het menu kun je het nieuws selecteren op onder andere de volgende onderwerpen: vrede en sociale samenhang, ethiek en leiderschap, duurzaam leven, zingeving en levensverhalen.

 

donderdag, 08 oktober, 2020
Creators of Peace

Een van de succesvolste programma’s van Initiatives of Change (IofC) is Creators of Peace (CoP), met als ondertitel ‘a women’s initiative’.  Dit vredesinitiatief van vrouwen startte tijdens een conferentie in het Zwitserse Caux in 1991. Het groeide uit tot een wereldwijd netwerk van vrouwen actief in zo’n 50 landen. Ik praat met de Nederlandse Anne-Claire Frank, secretaris van CoP Internationaal en sinds 2016 woonachtig in de VS.

vrijdag, 18 september, 2020
Foto: Caux Palace - IofC.CH

Dit artikel is geen recensie van het proefschrift maar laat vooral licht schijnen op de rol die de Oxfordgroep heeft gespeeld.

dinsdag, 15 september, 2020
Samenvatting ervaring van de deelnemers aan de zomerconferentie 2020 Tools for Changemakers

Dit jaar werd de conferentie Tools for Changemaker online gehouden van 17 t/m 19 juli.

maandag, 07 september, 2020
Image: Caux Forum Online

Zorg jij voor de natuur, dan zorgt de natuur voor jou!

maandag, 13 juli, 2020
Wilde bloemen in de berm

De bodem is de basis van alle landbouw. Om de wereldbevolking te kunnen voorzien van gezond voedsel, is een gezonde bodem nodig. In de moderne tijd is men de bodem gaan zien als een grondstof die naar believen geëxploiteerd kan worden, meer dan de bodem aankan.

donderdag, 09 juli, 2020

In dit openhartige verhaal deelt Anubhav Kandpal zijn persoonlijke ervaringen met racisme in Nederland. Hoe hij tijdens de eerste ontmoeting met de Nederlandse familie van zijn inmiddels ex-vriendin al daarmee geconfronteerd werd.

woensdag, 08 juli, 2020
Foto Project Buro EU vóór Covid-19 periode

Hoe draag jij bij aan duurzaamheid? Wat zou je kunnen of willen betekenen voor de aarde?

woensdag, 08 juli, 2020
Slavernij monument in Oosterpark, Amsterdam

'Een stille witte minderheid wordt nerveus als het gaat over ons slavernijverleden'

woensdag, 01 juli, 2020
klaprozen

Op zoek naar perspectief lees ik het boekje ‘Nu het nog kan’ uitgegeven door Extinction Rebellion Nederland. Het kwam net voor de virusuitbraak uit en komt als geroepen. Het echte probleem is niet het virus, maar de opwarming van de aarde.

maandag, 22 juni, 2020
Slavernij monument in Oosterpark, Amsterdam

Keti Koti betekent 'verbroken ketenen'. Het festival is bedoeld voor iedereen die de slavernij wil herdenken en de vrijheid vieren. Belangrijk, omdat het ons dichter bij elkaar brengt om samen trots te zijn op het afschaffen van slavernij, op onze grondwet, op gelijkwaardigheid.

Pagina's