Hieronder tref je een chronologisch overzicht van het nieuws dat bij Initiatives of Change Nederland is verschenen.

Aan de linkerkant in het menu kun je het nieuws selecteren op onder andere de volgende onderwerpen: vrede en sociale samenhang, ethiek en leiderschap, duurzaam leven, zingeving en levensverhalen.

 

donderdag, 03 november, 2022

Er wacht ons een zware winter. Hoe houden we de moed erin?

donderdag, 03 november, 2022

Is inkomensongelijkheid echt het gevolg van koude oorlogen die nu heet onder onze voeten zijn geworden? Of gaat het over de eeuwenoude strijd tussen ‘arm en rijk’? En zo ja, wat zegt dat over onze schijnbaar solide democratie?

donderdag, 20 oktober, 2022

Willem Jansen, programma coördinator bij Nederland, was van 6 augustus tot 2 september te gast bij IofC Indonesië (zie foto rechts). De dialoog voeren over het Nederlands-Indische koloniale verleden was één van de doelen van dit werkbezoek. Hoe speelt dat verleden door in de verhoudingen tussen Indonesië en Nederland nu? Wat tref je in de steden aan van het verleden in het straatbeeld? En: zitten de jongere Indonesiërs na 77 jaar wel te wachten op excuses vanuit ‘Belanda’? 

donderdag, 08 september, 2022

Moslims vroegen christen hen te vergeven dat zij hen maar kaffirs blijven noemen, en dat het bouwen van nieuwe kerken in Indonesië hen haast onmogelijk wordt gemaakt. Christenen vroegen moslims hen de voortdurende stigmatisering als ‘terrorist’ te vergeven en hun vaak kritiekloze steun aan Israël in hun onderdrukking van Palestijnen.

woensdag, 24 augustus, 2022

Predikant Jilles de Klerk typeerde haar in zijn preek als een markante, kleurrijke, intelligente en gedreven vrouw. Iemand van wie je direct onder de indruk bent. Een vrouw met een missie, die een appèl op je deed. Daarvan getuigden ook haar zoon Peter en dochter Elisabeth in hun toespraken. De kleinkinderen vulden aan met herinneringen aan hun lieve en originele oma.   

woensdag, 27 juli, 2022
At Caux Palace July 2022 ILLP - by Uyên Lu

We kregen de kans om het Duurzaamheidsspel naar ongekende hoogtes te tillen… letterlijk en figuurlijk! We hoefden hier niet lang over na te denken: goed voorzien van flessen water, gezonde snacks en zonnebrandcrème trokken we de bergen in.

donderdag, 23 juni, 2022

Het was een bewogen jaar voor duurzaamheid en Initiatives of Change Nederland. Vorig jaar zijn we het project Doe Groen! gestart met de Duurzaamheidsweek op InHolland en De Haagse Hogeschool.* Hierna hebben we andere leuke initiatieven verzorgd, zoals een bezoek een Floating Farm in Rotterdam en een groene Haagse inspiratiedag met lokale initiatieven.

dinsdag, 21 juni, 2022

Op 6 mei organiseerde Initiatives of Change Nederland in het kader van Doe Groen! een vegan kookworkshop op de Haagse Hogeschool, dit in samenwerking met enthousiaste studenten Voeding en Diëtiek. Ook kwekerij Koppert Cress en de Nationale Jeugdraad waren van de partij.

maandag, 20 juni, 2022

Nu er echter zoveel aandacht is voor de Nederlandse koloniale geschiedenis, voel ik mij aangemoedigd en geïnspireerd om deze ervaringen onder te loep te nemen. Hoe verhouden deze zich tot de geschiedenis van contractarbeid, waar de term koelie (laagbetaalde arbeider) vandaan komt? (foto links: Baba en Mai, het immigratiemonument in Paramaribo, Suriname dat werd opgericht ter herinnering aan de komst van de eerste Hindoestaanse immigranten naar Suriname).  En nog specifieker: wat betekent het voor mij om een ​​gekleurde vrouw te zijn in de Nederlandse samenleving?

donderdag, 16 juni, 2022

Haagse middelbare scholieren en studenten van Hogeschool InHolland, spraken met mensen in Den Haag die onder mensonwaardige omstandigheden moeten werken.

Pagina's