Hieronder tref je een chronologisch overzicht van het nieuws dat bij Initiatives of Change Nederland is verschenen.

Aan de linkerkant in het menu kun je het nieuws selecteren op onder andere de volgende onderwerpen: vrede en sociale samenhang, ethiek en leiderschap, duurzaam leven en levensverhalen.

 

woensdag, 20 mei, 2020
acacia in bloei

Bieden, als deze pandemie eenmaal is overgewaaid, de nieuwe media zoals Skype en Zoom nieuwe mogelijkheden om het IofC-netwerk te vervangen en zelfs te versterken? Kunnen we deze communicatiemiddelen zo leren te gebruiken dat ze een reëel alternatief worden voor ontmoetingen van mens tot mens?

dinsdag, 19 mei, 2020
veld met fluitenkruid

Gisteren een vriend ontmoet na enige tijd. We gaven elkaar een elleboogje:

dinsdag, 12 mei, 2020
een Iftar groet

Ongeveer twee weken geleden begon voor moslims in de hele wereld hun beroemdste maand, de Ramadan. Maar dit jaar wel in zeer uitzonderlijke omstandigheden en op een ongekende manier.

zaterdag, 09 mei, 2020

De donkere wolk is weggetrokken maar staat voor mij symbool als een metafoor voor mijn stemming

dinsdag, 05 mei, 2020
margrieten

Op mijn balkon in de zon met een heerlijk kopje koffie. Het park vóór ons aangekleed met prachtig fris groen. Wat is dat genieten! Er lijkt totaal niets aan de hand in de wereld om mij heen.
Maar niets is minder waar:

maandag, 11 mei, 2020
een Iftar groet

This small and beautiful celebration compensates us for the loss of the Eftar gatherings..

zondag, 03 mei, 2020

Hoe ironisch is het, dat juist ik langzaamaan ook het mikpunt dreig te worden door het virus uit Chinese Wuhan?!

zondag, 03 mei, 2020
rododendron foto: Lieven Joziasse

Graag reageer ik op je verschillende bijdragen aan de virusverhalen. Dat doe ik vanachter mijn PC die staat op jóuw bureau en wel op de zolderkamer van mijn zoon. Dat zit zo.

donderdag, 07 mei, 2020

Het boek 'Verborgen Veerkracht', geschreven door Uyên Lu is het aangrijpend relaas van haar eigen vlucht naar vrijheid en een strijd voor mensenrechten.
Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid kun je dit boek in maand mei bestellen voor de speciale prijs van € 15 bij IofC: https://tinyurl.com/ybr8xh3u
Lees ook het verslag van Irene de Pous over de lezing van Uyên Lu op 29 november 2018: https://www.iofc.nl/vechten-voor-vrijheid

vrijdag, 01 mei, 2020
Clematis

Door de drastische maatregelen in het openbare leven ervaren we de gevolgen van de coronacrisis in de kern van ons bestaan. Dit kan leiden tot kritisch nadenken over ons gedrag.

Pagina's