maandag, maart 12, 2012

Geboren op 2 april 1965 in Dordrecht.
In 1983 VWO-diploma behaald in Zwijndrecht.
Aansluitend studie Tandheelkunde in Utrecht leidend tot afstuderen in 1988.

Luc Alderliesten

Luc Alderliesten

Naar aanleiding van een cursus voor studenten die plaatsvond in Tirley Garth, Engeland in 1986, raakte ik serieus geïnteresseerd in het gedachtegoed van toen Morele Herbewapening. Vooral de maatstaf van de eerlijkheid sprak me erg aan. Opvallend was de open en eerlijke sfeer die de conferentie kenmerkte. Diezelfde sfeer vond ik bij andere activiteiten van MH die ik daarna bezocht. Regelmatig was er contact met fam. De Pous in Den Haag en fam. Burger in Utrecht.

In 1993 vestigde ik me in Zeist als tandarts en in 1994 trouwde ik met Karina Begthel.

In de periode van 1996 tot 2001 maakte ik deel uit van de redactie van de nieuwsbrief van Morele Herbewapening genaamd Ander Nieuws. Verder hielp ik mee met organisatie van een aantal jeugdactiviteiten zoals een Visiting Course van Foundations for Freedom in de Oekraïne in de zomer van 1996 en een winterconferentie in Caux in winter 1996/1997.

Vanaf 1997 werden er drie zoons geboren in huize Alderliesten en werd ik ook 1 dag in de week huisman. Dit hield mij zo bezig dat ik de overstap van Morele Herbewapening naar Initiatives of Change in 2001 van een afstand gevolgd heb. Vanaf 2004 heb ik het contact weer wat kunnen aanhalen door zitting te nemen in de Raad van Toezicht van de Nederlandse Stichting Initatives of Change. Wat me daarbij is opgevallen is dat er veel vernieuwing en professionalisering plaatsvindt in het bestuur van Initiatives of Change in Nederland. Het is een genot te zien wat er allemaal gebeurt in deze club die me zo aan het hart gaat. De sfeer is open en includerend en dat vormt een contrast met andere verenigingen waar ik ervaring mee heb.

Met zo’n bruisend bestuur zie ik de toekomst voor IC met vertrouwen tegemoet.