donderdag, oktober 15, 2009

Het Netwerk voor Voedsel en Duurzaamheid van Initiatives of Change (IC) (Food and Sustainability Network: FSN)) neemt deze zomer weer deel aan de conferentie Vertrouwen en Integriteit in de Wereldeconomie (Trust and Integrity in the Global Economy, TIGE)) van 12 – 17 augustus 2010 in het internationale conferentiecentrum in Caux, Zwitserland.

We hopen dat veel leden van het FSN netwerk hiervoor naar deze prachtige plek in Zwitserland zullen komen. Ook als u nog geen lid bent, maar wel geïnteresseerd in het onderwerp, bent u van harte welkom.

Lavinia Sommaruga, medeoprichter van Fair Trade/Max Havelaar in Zwitserland en Christina Bignardi voedseldeskundige uit Italië, leden van de internationale ‘Farmers Dialogue’ groep, een van de programma’s van Initiatives of Change, en anderen uit het FSN netwerk bereiden een programma voor over voedsel en duurzaamheid waarbij er genoeg ruimte zal zijn om ervaringen uit te wisselen en samen activiteiten te ontwikkelen.

Het doel van het FSN komt overeen met dat van de TIGE conferentie, namelijk om te zoeken naar mogelijkheden om bij te dragen aan de vorming van een rechtvaardige en duurzame wereldeconomie. Tijdens de conferentie zal de morele en filosofische basis van de verandering, die daarvoor nodig is, centraal staan. De conferentie zal ook onderzoeken welke initiatieven voor eerlijke handel aan kracht winnen en hoe die ondersteund kunnen worden.

Dit is een hartelijke uitnodiging om met mensen van verschillende achtergronden in Caux van gedachten te wisselen over een vernieuwende manier van leven en denken. Kom inspiratie op doen voor deze uitdagende en dringende taak.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal deze op de site geplaatst worden.

Op www.caux.ch vindt u informatie over het conferentiecentrum.

Hieronder kunt ook het 'mission statement' downloaden van het FSN.