woensdag, april 20, 2011 - 20:00 to 22:00

Wij nodigen u van harte uit voor een discussieavond met Ronald Kroon met als thema: Islam in Nederland: Tussen Ik, Wij en Zij. Reflecties van een Nederlandse moslim.

 

UITNODIGING

ISLAM IN NEDERLAND: TUSSEN IK, WIJ EN ZIJ

Woensdag 20 april 2011 om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19:30 uur)

Centrum van Initiatives of Change,

Amaliastraat 10, 2514 JC Den Haag

Over het thema

Geen onderwerp in de afgelopen tien jaar is meer ter sprake gekomen dan de islam. Kranten, televisieprogramma’s en radio uitzendingen worden meer dan regelmatig gevuld met de islam als onderwerp. Helaas is de nuance in vele gevallen volledig zoek en laat de actuele discussie over de plaats van de islam in de Nederlandse samenleving als leitmotiv in de Nederlandse politiek en media haar sporen na in Nederland. ‘Moet de Sharia verboden worden in Nederland?’ ‘Mag de handenweigeraar nog terugkeren bij de HvA?’ en ‘Waarom moeten autochtonen lijden onder Islamitische broodgooiers?’ zijn een aantal van de vragen die nu in Nederland leven.

Ronald Kroon zal een aantal maatschappelijke kwesties omtrent de islam in Nederland bespreken en dit verweven met zijn eigen ervaringen als Nederlandse moslim. Ook is er ruim gelegenheid voor het publiek om hierover van gedachten te wisselen met elkaar en met de spreker.

Over de spreker

Ronald Kroon (1978) groeide op in Ede. Hij studeerde Engels en Educatie aan de Universiteit van Wolverhampton, Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en Peace and Conflict Studies aan de Universiteit van Sydney. In die periode richtte hij de stichting Passion 4 Peace op die zich inzet voor de wederopbouw van de in 2004 door een tsunami getroffen delen van Indonesië, alsook voor meer verbroedering en harmonie in de Nederlandse samenleving. Na jaren in het buitenland gestudeerd en gewerkt te hebben doceert Ronald vanaf 2008 aan de Hogeschool van Amsterdam bij het profiel Nieuws en Media. Ook is hij bezig met promotieonderzoek naar optimalisering van Fiqh al Wasatiyyah (gebalanceerd minderheden discours) ofwel de mogelijkheden voor aanpassing van de islamitische shariawetgeving aan de Europese (en Nederlandse) context.

GRAAG VERWELKOMEN WIJ U OP 20 APRIL!

Aanmelden

Centrum van Initiatives of Change. Contactpersoon: Tessa Kalkhoven, tel: 070 364 3591 of email: tessa.calkhoven @ iofc.nl

Routebeschrijving

De Amaliastraat, een zijstraat van de Mauritskade, is te bereiken vanaf het Centraal Station met bus 22 en 24 en vanaf Station Hollands Spoor met tram 1. Uitstappen halte Mauritskade.

U kunt hieronder de uitnodiging downloaden in pdf.