zaterdag, november 5, 2011 - 11:00 to 18:00

U wordt van harte uitgenodigd voor een trainingsdag met als thema: 'Het eerlijke gesprek in een wereld vol verscheidenheid.' In de training verkennen we zowel het werken aan vertrouwen als het aangaan van eerlijke communicatie als essentiële middelen om beter samen te leven in onze multiculturele samenleving.

Aan bod komen methoden om conflicten te hanteren in gemeenschappen die verdeeld zijn door ras, etniciteit, klasse of godsdienst. Er leeft vaak een diepgeworteld wantrouwen en is er dus behoefte aan manieren van communiceren en samenwerken waarbij men eerlijk en authentiek durft te zijn. De training is gebaseerd op de vraag welke persoonlijke competenties we nodig hebben om vertrouwen te herstellen en constructieve veranderingen in gang te zetten?

Door middel van casussen, discussies en interactieve leerervaringen krijgen de deelnemers meer inzicht en vaardigheden in 1) het samenbrengen van mensen met tegengestelde standpunten, 2) het helen van de wonden uit het verleden, en 3) het creëren van inclusieve teams en netwerken die traditionele scheidslijnen overstijgen.

De training wordt verzorgd door Rob Corcoran, directeur van Initiatives of Change in de VS. In 1990 richtte hij Hope in the Cities op, een programma dat werkt aan rechtvaardige en inclusieve gemeenschappen door middel van eerlijke gesprekken tussen mensen van verschillende sociaal-economische achtergrond; Corcoran heeft een schat aan ervaring in het creëren en faciliteren van dialoog en in het werken met allerlei groepen en netwerken in verschillende culturen. Hij heeft vele nationale en internationale conferenties en fora voorgezeten en heeft workshops gegeven in de VS, Europa, Australië, India, Zuid-Afrika en Brazilië. Hij was mede-auteur van een handleiding voor interraciale dialoogvoering voor President Clintons ‘Initiative on Race’.

Zijn boek ‘Trustbuilding: an honest conversation on race, reconciliation and responsibility’ is in 2010 uitgegeven door de University of Virgina Press. In het voorwoord zegt gouverneur van Virginia Tim Kaine dat Hope in the Cities ‘een barricade die onoverkomelijk leek, heeft afgebroken en een richting voor de toekomst heeft gegeven’.

Locatie: het centrum van Initiatives of Change, Amaliastraat 10, Den Haag

Datum: zaterdag 5 november 2011

Tijd: 11.00 - 18.00 uur,
(registratie, inloop en koffie vanaf 10.30 uur)

Kosten: €50,- inclusief lunch.
Voor wie de kosten een bezwaar zijn, is een gereduceerd tarief mogelijk.

Aanmelden vóór 31 oktober bij Tessa Calkhoven . Na ontvangst van de bevestiging kunt u het bedrag overmaken naar bankrekening 158481 t.n.v. Nederlandse Stichting Initiatives of Change, o.v.v. “workshop”. U kunt ook ter plekke betalen. Maximum aantal deelnemers: dertig.

De voertaal is Engels

Hieronder kunt u de uitnodiging downloaden in pdf.

You can download the English version of this invitation below.