maandag, januari 16, 2012 - 20:00 to 22:00

Maarten de Pous besloot tijdens een internationale conferentie in 1959 van wat toen Morele Herbewapening heette (en nu IC) dat hij zich wilde inzetten als full-time medewerker voor deze beweging. Op deze avond zal hij terugblikken op zijn leven met Initiatives of Change.

U I T N O D I G I N G

 

voor een avond rond het levensverhaal van Maarten de Pous

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur.

Inloop vanaf 19.30

Plaats: Centrum van Initiatives of Change, Amaliastraat 10, Den Haag

 

Maarten de Pous was van plan om na zijn middelbare school natuurkunde te gaan studeren in Delft. Maar tijdens een internationale conferentie in 1959 van wat toen Morele Herbewapening heette besloot hij zich in te zetten als full-time medewerker voor deze beweging. Het was een periode waarin jongeren in allerlei landen dezelfde keuze maakten, gedreven door een grote dosis van idealisme en de overtuiging dat ze op die manier mee konden helpen een betere wereld te bouwen.

Nu, ruim 50 jaar later, kan hij terugkijken op een boeiend en uitdagend leven dat hem voerde naar landen over de hele wereld en in contact bracht met de meest uiteenlopende mensen.

Sinds 1986 is hij nauw verbonden met de Caux Round Table (CRT), vele jaren als Europees Coördinator, de laatste jaren als adviseur. De CRT is een internationaal netwerk van leidinggevende personen, voornamelijk uit het bedrijfsleven, die werken vanuit het idee dat bedrijven de plicht hebben om op een ethische en verantwoorde manier om te gaan met alle betrokken spelers.

Maarten zal deze avond terugblikken op zijn leven met Initiatives of Change, met alle mooie en boeiende kanten, maar hij zal ook stilstaan bij moeilijke ervaringen, misstappen en lessen.

U kunt de uitnodiging hieronder downloaden.