Foto: 'Reiken naar een nieuwe wereld' boekomslag

Van Oxfordgroep via Morele Herbewapening naar Initiatives of ChangeE

Een nieuwe wereld – voor velen is dit een wenkend, doch ogenschijnlijk onbereikbaar vergezicht. In verschillende voorbije periodes was de wil sterk om hem dichterbij te brengen. Na de Tweede Wereldoorlog konden bergen verzet worden vanuit de motivatie ‘dit nooit meer’.

In de jaren zestig was het idealisme voelbaar voor een meer rechtvaardige, vreedzame, duurzame wereld. En na de val van de muur was er weer die tinteling in de lucht: het kan allemaal beter worden, democratische rechten zijn er voor iedereen.

We leven nu in een tijd waar idealisme minder ‘in’ is. Er is moeheid ingeslopen en angst, we willen vooral goed voor onszelf zorgen. Maar ergens blijft de hoop leven dat het toch anders kan. En natuurlijk gaat het ook anders – zoals we gelukkig op tal van plekken kunnen zien.

Dit openhartige boek vertelt het verhaal van een beweging waarvoor een nieuwe wereld altijd de motivatie en de inspiratie is geweest, ook al is het niet steeds op een goede manier aangepakt. Het is het verhaal van mensen, bruggenbouwers, die met vallen en opstaan, vaak met grote offers aan het werk gingen en bleven, steeds met die nieuwe wereld als leidend motief.

Uitgegeven door Kok, Kampen, september 2005

U kunt het boek bestellen in onze webshopU kunt het boek nu ook per hoofdstuk online lezen.

Lees hier meerdere recensies van 'Reiken naar een nieuwe wereld'.

Tijdens de boekpresentatie op 28 september 2005 hield Hennie de Pous een toespraak waarin ze terugkijkt op de lange geschiedenis van de beweging, de lessen die geleerd zijn en de vele ervaringen die IofC heeft opgedaan. 

'Reiken naar een nieuwe wereld' is ook vertaald in het Engels. Een pdf van het Engelse boek vindt u hier