zondag, april 15, 2018 - 11:00 to 15:00

Wil jij een gratis geveltuin aanleggen of je tuin vergroenen? Duurzaam Den Haag staat op zaterdag 15 april in Segbroek, bij de Laan van Meerdervoort 395 (vlakbij Fahrenheitstraat). Je kunt hier je tuintegels omruilen voor gratis planten. Wil je een gratis geveltuin aanleggen? Dan kun je ook stoeptegels inleveren voor gratis planten.

Hoe meer tegels we ophalen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Kijk voor meer informatie op: www.duurzaamdenhaag.nl/operatiesteenbreek

 

Achtergrond van Operatie Steenbreek

Een betegelde tuin is lekker praktisch; weinig onderhoud en altijd klaar voor het nieuwe seizoen. Maar al die tegels hebben een negatieve impact op de leefomgeving en biodiversiteit in Den Haag. Meer groen is gezond voor mens en dier, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een prettiger leefklimaat. Reden genoeg om je (gevel)tuin wat groener te maken dus. Met de actie ‘Operatie Steenbreek’ kan dat helemaal gratis.

Duurzaam Den Haag trekt de wijk in met een grote kar vol planten, waarbij buurtbewoners hun tuintegels gratis voor planten kunnen inleveren. In 2015 werden er ruim 4250 tuintegels ingeruild voor gratis planten. In 2016 zijn er maar liefst 87.842 tegels omgeruild voor gratis planten.