Sluit aan bij een initiatief

Initiatives of Change is een netwerkorganisatie en wil een katalysator zijn voor verandering. Dit doet zij door zelf initiatieven te ontplooien, maar ook door anderen te ondersteunen bij hun initiatieven en mensen met elkaar in contact te brengen.

Onderstaand vindt u een overzicht van een aantal initiatieven waar Initiatives of Change Nederland bij betrokken is. Voor uitgebreidere informatie kunt u doorklikken. Wilt u meer weten over een initiatief of wellicht erbij aansluiten, neem dan contact op met de vermelde contactpersoon.

Mapping - project Den Haag 2015
Mapping - bruggen bouwen in Den Haag
 

In Den Haag wonen mensen van maar liefst 160 nationaliteiten. Tegelijkertijd is het een van de meest gesegregeerde steden in Nederland.  Met het mapping-project brengt Initiatives of Change bewoners uit verschillende wijken daarom bij elkaar om gezamenlijk elkaars buurt te verkennen en zo in gesprek te raken. Lees verder. 

 

CATS2015 human library
 
Kinderen kunnen de wereld veranderen

In het streven naar een rechtvaardige en duurzame wereld spelen kinderen een belangrijke rol. De conferentie CATS (Children as actors for transforming society) brengt daarom sinds 2013 jaarlijks honderden kinderen, jongeren en volwassen van over de hele wereld bij elkaar in het conferentiecentrum van IC in het Zwitserse Caux. Lees verder.

 

De Luisteracademie

Luisteren is een kunst. Toch zijn er maar weinig plaatsen waar je kunt oefenen. Met hun sociale onderneming De Luisteracademie willen Stefanie Schuddebeurs en Marjon Visser daar verandering in brengen. Met luisterworkshops en trainingen voor maatschappelijke organisaties en de overheid willen zij de kracht van het luisteren mobiliseren. Lees verder.


Het groene huis

In de zomer van 2014 startte een groep jonge moslims het project het Groene Huis. Zij zetten zich in om de Al-Hikmah moskee en andere moskeeën in de Den Haag te ‘vergroenen’ en bezoekers van de moskee voor te lichten over het belang van duurzaam gedrag en de relatie tussen de Islam en duurzaamheid. Lees verder.

 

 
Caux Scholars - participants
Caux Scholars Programma

Het Caux Scholars Programma is een academisch programma van een maand voor studenten uit de hele wereld. Het programma richt zich op een beter begrip van de oorzaken, dynamiek en complexiteit van conflict en biedt praktische handvatten voor het zoeken naar oplossingen. De training vindt zomers plaats in het Zwitserse conferentiecentrum van Initiatives of Change.  Lees verder. 

 

 

 
Bekijk ook de internationale programma's van Initiatives of Change. 

Illustratie: Wytse Noordhof