dinsdag, maart 14, 2017 - 19:15

Altijd al de wens gehad om kennis te maken met de Arabische taal? Heb je alleen geen idee waar te beginnen en zoek je mensen om dit samen mee te doen? Dan biedt Initiatives of Change (IofC) je de mogelijkheid op een laagdrempelige manier en in een kleine groep met het Arabisch bezig te zijn. 

Je leert het Arabische Alfabet en hoe je van die letters woorden maakt. Je maakt kennis met woorden die je helpen bij conversaties met Arabisch sprekenden. Wist je dat woorden zoals koffie, kaffer en katoen rechtstreeks uit het Arabisch komen?  Ook leer je achtergronden bij woorden die intussen zijn ‘vernederlandst’. Denk daarbij aan zoals termen die je in de media leest zoals soefihalal/haramhijabshari’ah en jihad

De nadruk ligt op het willen oppikken van een basis van de taal, maar dan zonder de stress van studiepunten, huiswerk of rijtjes stampen. Het gaat om de klassieke vorm van de taal en dus niet om Arabisch dialect zoals het Marokkaanse of Egyptisch. Ook leer je het schrijven op de klassieke wijze zodat je woorden gaat herkennen in Arabischtalige kranten. 
 

Data en locatie

Willem Jansen (programma coördinator IofC) bereidt de avonden voor naar aanleiding van een methode die hij gebruikte voor zijn lessen Islamitisch Arabisch in Kenia. Hij gaat vanaf maart met een groep van maximaal 12 mensen aan de slag gaan in het centrum van IofC op de Amaliastraat 10, Den Haag. We stellen voor te beginnen met drie avonden in maart tussen 19.15 en 20.45 uur. Het gaat om de dinsdagen 14 maart, 21 maart en 28 maart
 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op via de mail met Willem Jansen.
 

Een eerste indruk: korte film over veel gebruikte woorden in de media

Het onderstaande filmpje van de Huffington Post geeft een uitleg van Arabische woorden die uit de Koran komen en vaak in de media worden gebruikt. Wat is eigenlijk de betekenis van woorden als sharia, jihad en hijab?