Stefanie SchuddebeursStefanie Schuddebeurs

Mijn naam is Stefanie Schuddebeurs (zie foto hieronder) en sinds juni werk ik voor IofC Nederland. Ik wil graag mijn kennis en ervaring op het gebied van dialoog, luisteren en zingeving inzetten om in cocreatie met andere partners in Den Haag tot mooie projecten te komen die bijdragen aan meer sociale cohesie en begrip. Ik put daarin graag uit mijn ervaring als oprichter van de sociale onderneming De Luisteracademie en mijn werkervaring voor de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie op het gebied van inclusie, democratie en participatieve processen.

Mijn universitaire achtergrond richt zich op hoe mensen zich tot elkaar verhouden en hoe ze elkaar kunnen vinden ondanks of na conflict. Ik heb een Master Conflict Studies and Human Rights en Bachelor of Arts aan University College Utrecht gericht op sociologie en antropologie.

Ik heb IofC in 2012 leren kennen, toen ik deelnam aan de Zingeving, Ethiek en Leiderschap training (ZiEL-training). De warme en open sfeer viel me gelijk op: dat wat je bezighield, was welkom en jijzelf daarmee ook. Het is dan ook een eer en plezier dat ik bij mag dragen aan deze organisatie.

Naast dit werk voor Initiatives of Change, werk ik 2 dagen in de week als onderzoeker op het gebied van publieke dialogen voor de Haagse Hogeschool. Ik onderzoek met een team wat de nodige vaardigheden en randvoorwaarden zijn voor een goed gesprek tussen bewoners en wijkprofessionals.