dinsdag, september 13, 2016

Op donderdagavond 8 september vond de Haagse Fietsparade voor het Klimaat plaats. Met deze fietsparade vroegen zo’n 40 organisaties, waaronder Initiatives of Change Nederland, aan de gemeente Den Haag om ‘een tandje erbij’ voor het klimaat. De parade was een initiatief van Den Haag Fossielvrij en Den Haag Cycling Meetup om te laten zien laten zien hoe breed de roep in de stad is om de CO2-uitstoot drastisch te beperken en te kiezen voor een groen, schoon en duurzaam Den Haag. Met meer dan 200 deelnemers kijkt iedereen terug op een geslaagde actie.

Groepsfoto Haagse Fietsparade voor het Klimaat

 

Ben jij pionier voor positieve verandering?

Initiatives of Change Nederland (IofC) nam deel aan de parade en draagt het initiatief een warm hart toe. Het bouwen van bruggen van vertrouwen is onze missie en duurzaam leven is één van onze speerpunten. De fietsparade heeft een brug geslagen tussen organisaties in Den Haag en de Gemeente Den Haag op het gebied van klimaat. De fietsparade begon op het Malieveld, ging langs het Vredespaleis en eindigde bij het Provinciehuis, de tijdelijke vergaderlocatie van de raad. Daar vond op 8 september de eerste raadsvergadering van de Gemeente Den Haag naar het zomerreces plaats. Het doel was om de raadsleden aan het begin van het politieke jaar energie te geven om de juiste keuzes te maken voor klimaat, groen en gezond.

Tijdens de Haagse Fietsparade voor het KlimaatAangekomen bij het Provinciehuis vroeg de initiatiefnemer van de parade Femke Sleegers, van Den Haag Fossielvrij, raadsleden en wethouder Wijsmuller (HSP, Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) het klimaatakkoord van Parijs ook voor Den Haag te ondertekenen. Femke Sleegers: 'GroenLinks, Partij voor de Dieren, HSP en SP hebben getekend voor Parijs. Super goed! Wethouder Wijsmuller zei dat het college inzet op een klimaatneutrale stad in 2040. Op zich een mooi doel. Maar om de klimaatverandering tot 1,5 graad temperatuurstijging te beperken, zoals besloten in Parijs, is het belangrijk dat de grootste slagen in het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen snél gemaakt worden. Je kunt tegelijkertijd gaan voor klimaatneutraal in 2040 en de afspraken van Parijs. Daarom houden we vast aan onze oproep: een tandje erbij voor het klimaat!'
 

Deelnemende organisaties ​

Den Haag Fossielvrij, Den Haag Cycling Meetup, Adem Graag in Den Haag, Justice and Peace, Groene Regentes, Behoud Scheveningse Bosjes, Greenpeace, Milieudefensie, Den Haag in Transitie, Save The Trees Zeeheldenkwartier, Dutch Bike, Recycling, Bomenstichting Den Haag, Vijf voor Twaalf, Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, SOS Den Haag, Laat mij Staan, TimebankCC, Lekkernassuh, Fietsersbond, Eetbaar Park, Emma's Hof, Longfonds, Haagse Vereniging Duurzaamheid, TrashUre Hunt, Groene Eland, Den Haag TTIP vrij, Vogelwijk Energiek, Langebeesten Energiek, Duurzaam Bezuidenhout, Buurtenergie Statenkwartier, Storrm CS, Biotopolis, Groene Buurt Archipel&Willemspark, Haagse mug, Quartier Laak, Duursaam Den Haag, Initiatives of Change, Haagse Stadsfiets. Blenderbike, InStock en UrbanFarmers zorgden voor lekkers.

 


Martijn Schackmann en Laura Reijnders

Bekijk de foto's van de fietsparade op Facebook en lees het hele verslag van Martijn Schachmann op de website van Den Haag Fossielvrij.