zaterdag, juni 20, 2015

Terugblik afsluiting seizoen

Met de zomerconferenties in Caux voor de deur hebben we op woensdagavond 10 juni het seizoen van Initiatives of Change in Nederland afgesloten. Ruim 50 gasten zijn aanwezig om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten en bij te praten.

 

Nieuwe ontwikkelingen Initiatives of Change Nederland

De avond biedt de ideale gelegenheid om te vertellen over  de nieuwe ontwikkelingen en projecten van Initiatives of Change in Nederland. De nieuwe medewerkers Christiaan Groen (trainingen), Marijana Fermin-Longin (archief) en Laura Reijnders (communicatie) stellen zich voor. Valika Smeulders vertelt over het dialoogproject in Den Haag dat zij momenteel ontwikkelt onder de naam ‘Feiten, meningen en vooroordelen’.

 

Afscheid Johannes en Willemijn

Daarnaast staan we stil bij het afscheid van twee zeer gewaardeerde personen. Allereerst richt bestuursvoorzitter Menso Fermin het woord tot Johannes de Pous, die zich jarenlang heeft ingezet als bestuurslid van de stichting. Hij neemt weliswaar afscheid als secretaris van het bestuur, maar blijft betrokken bij Initiatives of Change.

 

 

Willemijn Lambert is de tweede persoon die in het zonnetje wordt gezet. Zij heeft drie jaar gewerkt voor Initiatives of Change met een focus op vrede en veiligheid. Ze is onder andere mede-oprichter van Peace in the Park in Den Haag en de Nederlandse coördinator van Creators of Peace.

 

Op naar Après Caux

Na de mooie woorden van afscheid kijkt Christiaan vooruit naar de conferenties in Caux en de activiteiten die in het najaar in Nederland worden georganiseerd. Zo is er voor iedereen die meer wil weten over Caux of naar Caux is geweest, de mogelijkheid om ervaringen te delen en bruggen te bouwen tijdens Après Caux 2015 op 12 september. We hopen je hier na de zomer in september te ontmoeten!

Laura Reijnders

Bekijk alle foto's van de 10 juni op de facebookpagina van Initiatives of Change Nederland.