maandag, oktober 17, 2016

Op zaterdag 8 oktober organiseerde Initiatives of Change Nederland (IofC) de training Zingeving, Ethiek en Leiderschap (ZiEL). Deelnemers Sylvie en Marjolein delen hun ervaringen met deze trainingsdag. 
 

'Ruimte om jezelf te zijn'

Training Zingeving, Ethiek en Leiderschap in oktober 2016Sylvie: 'Op zaterdagochtend 8 oktober stapte ik het prachtige IofC pand binnen. De koffie, thee en koekjes stonden klaar terwijl alle deelnemers binnen druppelden. Ik was verbaasd over de diversiteit van het gezelschap. Trainers Christiaan en Stefanie waren vanaf het eerste moment zorgzaam en oplettend bezig met de groep en met ieder individu.

We werden gedurende de dag door een afwisselend en uitdagend programma geleid. Een filmpje riep een boeiend gesprek op. In duo’s praten over wat belangrijk is in ons leven. Samen discussiëren over morele dilemma’s. Een ontspannen heerlijke lunch. Een lezing over ethiek. Brainstormen. Aan de hand van een metafoor in stilte over mijn eigen leven nadenken. Luisteren naar de verhalen van anderen. 

Aan het einde van de dag liep ik met een vol hoofd de deur uit. De eerste dag van de ZiEL training bood veel om over na te denken. Er heerste een veilige sfeer waarin iedereen iets van zichzelf kon laten zien. Ik vond het erg inspirerend om van mensen die ik voor die dag niet kende hun worstelingen en drijfveren te horen. De oefeningen en opdrachten maakten ook persoonlijk wat bij me los maar ik wist nog niet precies wat. Ik vond het bijzonder dat er in de training ook aandacht werd besteed om de stap naar buiten te maken: wat wil ik vanuit deze reflecties betekenen voor de buitenwereld?

Sindsdien ben ik me er vaker van bewust wat me tegen houdt in wat ik eigenlijk wil. En heb ik handvatten om daarover te reflecteren. De stenen die ik heb meegekregen liggen op mijn kamer en herinneren me daaraan. Ook denk ik dan terug aan die interessante en intieme dag. Ik kijk uit naar de vervolgavond.'


'Stilstaan bij de dingen die er echt voor je toe doen'

Training Zingeving, Etiek en Leiderschap in oktober 2016Marjolijn: ‘Op 8 oktober heb ik de ZiEL training gedaan bij IofC in Den Haag. Het was een heel fijne dag waar iedereen zichzelf kon en mocht zijn. Stil staan bij de dingen die er echt voor je toe doen, maar die in het dagelijks leven soms een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Deze dag heeft mij het inzicht gebracht dat ik me focus op wat ik niet heb. Door hier bewust van te worden heb ik deze focus kunnen verleggen naar wat ik wel heb. Ook vond ik het heel fijn om te zien hoe iedereen aan zijn eigen leven werkt en hoe men tijdens de dag op zoek ging naar de verbinding met zichzelf en met anderen.

Ondanks de verschillen in de groep bleken we allemaal ook veel overeenkomsten te hebben. Beide trainers deden ontzettend hun best om een prettige ongedwongen sfeer neer te zetten met mooie muziek en een heerlijke lunch. Zeker een ervaring om nog eens te herhalen. Stefanie en Christiaan hartelijk bedankt.'